Selçuk Üniversitesinden otizmliler için önemli proje

Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Hakan Terzioğlu’nun danışmanlığını yaptığı Elektrik - Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunu Şahin Gürkan Bişkin, otizmli bireylerin hayatını kolaylaştıracak proje geliştirdi. Web uygulama ile otizmli bireylerin kullandığı ilaçlar, gittiği doktorlar, sevdikleri, sevmedikleri ve onları rahatsız eden hareketlere dair bilgilere, ailelerinin onayı ile ulaşılabilecek.
Selçuk Üniversitesinden otizmliler için önemli proje

Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Hakan Terzioğlu, “Projemizi otizmli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak, ailelerin hayatlarına dokunabilmek, onların yaşadığı sıkıntıları bir nebze de olsa giderebilmek adına hazırladık. Otizmli bireyler için, bilinen kesin ilaçla tedavi yöntemi yok. En önemli mücadele yöntemin özel eğitim olduğunu biliyoruz. Onların haftalık olarak görmeleri gereken özel eğitim ders saati en az 10 – 20 saat. Bu eğitimi destekleyecek, özel eğitim süresini artıracak, verilen eğitimlerin evde de devam etmesini sağlayacak özel eğitim amaçlı bir mobil uygulama oluşturduk. Bu uygulama sayesinde otizmli bireyler kavramlar, sayılar, renkler, hayvanlar gibi unsurları tanıyabilecek. Otizmli bireylere ailelerinin dışında başkaları tarafından bakılması gereken bir durum olduğunda, başka bir okula geçtiklerinde, öğretmenleri değiştiğinde, ailelerinde sağlık problemi olduğunda otizmli bireye bakacak kişinin onun özellikleri hakkında fikir sahibi olmasını sağlamak amacıyla web uygulamasını hazırladık.” dedi.

selcuk-universitesinden-otizmliler-icin-onemli-proje.jpg

AİLE BİREYLERİNİ RAHATLATACAK BİR MOBİL UYGULAMA

Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Elektrik - Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunu Şahin Bişkin de “Projemiz, özel eğitime gereksinim duyan bireylerin eğitimlerine katkı sağlayacak, aile bireylerini rahatlatacak bir mobil uygulama. Uygulamanın içinde veri takibinin yapılacağı bölümler, her kişiye ait verilerin saklanabileceği profil sayfaları bulunuyor. Bu sayede özel eğitime gereksinim duyan bireyin kullandığı ilaçlar, verdiği tepkiler, sevdiği yemeklere dair bilgiler depolanıyor.” diye konuştu.

Danışmanlığını Teknoloji Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Hakan Terzioğlu'nun yaptığı Özel MYS Selçuk Takımı, hazırladığı proje ile TEKNOFEST Engelsiz Yaşam Teknolojileri Ön Kuluçka kategorisinde ilk 10 projede yer alarak finalist oldu.

Etiketler :