Selçuk Üniversitesinin tasarladığı dronelar TEKNOFEST’te yoğun ilgi görüyor

2022 ve 2023 yıllarında gerçekleştirilen Üniversiteler Arası (ÜNİLİG) Sportif Drone Yarışması'nda Türkiye birincisi olan Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi öğrencisi İbrahim Alper Aydın’ın kullandığı dronelar, TEKNOFEST’te ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görüyor.
Selçuk Üniversitesinin tasarladığı dronelar TEKNOFEST’te yoğun ilgi görüyor

Selçuk Üniversitesi TEKNOFEST standında Teknoloji Fakültesi Elektrik - Elektronik Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi İbrahim Alper Aydın ile Türkiye Hava Sporları Federasyonu Drone Hakemi Selçuk Üniversitesi personeli Süleyman Korucu da tasarladıkları FPV dronelar hakkında bilgi veriyor.

Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Elektrik - Elektronik Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi İbrahim Alper Aydın, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) tarafından 28 - 29 Nisan 2022 tarihlerinde düzenlenen ve 7 üniversitenin katıldığı Üniversiteler Arası Sportif Drone Yarışması’nda birinci oldu.Danışmanlığını Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Hakan Terzioğlu'nun yaptığı Aydın, 17 – 18 Mayıs 2023 tarihlerinde yine Antalya’da düzenlenen ÜNİLİG Sportif Drone Yarışması'nda da birinciliği kazandı.Desteklerinden dolayı Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy’a teşekkür eden Aydın, kendileri için tahsis edilen alanda antrenman yapabildiklerini ve bu sayede başarıların geldiğini söyledi.

selcuk-universitesinin-tasarladigi-dronelar-teknofestte-yogun-ilgi-goruyor-3.jpg

Türkiye Hava Sporları Federasyonu Drone Hakemi Selçuk Üniversitesi personeli Süleyman Korucu da “Hava Sporları Federasyonu ve TEKNOFEST’in düzenlediği TeknofestDrone Şampiyonası’na katılan 100 sporcu içerisinde ilk 5’te yer aldık. Desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Metin Aksoy’a ve Konya Teknokent’e teşekkür ediyorum. Bize sunulan stadyumda eğitimlerimizi yapıp öğrencilerimizi yarışmalara hazırlıyoruz. Selçuk Üniversitesinde eğitim gören öğrenciler, hem eğitim hem de teknik donanım açısından önemli imkanlara sahip. Profesyonel sporcu olarak yetişen öğrencilerimiz, cihazları kendileri tasarlıyor.” dedi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

Etiketler :