Selçuklu Basket havlu attı!

Selçuklu Belediyesi Basketbol, Türkiye Basketbol Ligi Play-off yarı final 4. maçında konuk ettiği Afyon Belediyespor’a 85-74 yenildi. Seride durumu 3-1’e getiren Afyon, adını finale yazdırırken Selçuklu Kartalları sezonu burada tamamladı
Selçuklu Basket havlu attı!

Selçuklu Belediyespor ile Afyon Belediyespor, TBL Play-off yarı final 4. maçında Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi. Selçuklu Basket, özellikle ilk yarıda etkisiz bir oyun sergiledi. Mavi-beyazlılar, maç boyunca birçok hücumdan boş dönerken çok sayıda da top kaybı yaptı. Başantrenör Serkan Erdoğan’ın sık sık oyuncu değişikliğine giderek rakibi durdurma çabası da sonuçsuz kaldı. Müsabakada karşılıklı basketlerle geçilen ilk çeyrek 24-21 konuk ekip Afyon’un üstünlüğüyle geçildi. İkinci periyotta Selçuklu Kartalları, istediği oyunu sahaya yansıtamayınca Afyon Belediyespor farkı daha da açarak devreye 42-35 önde girdi.

MAÇA ORTAK OLAMADILAR
Selçuklu Basket, ikinci yarıda daha iyi bir oyun sergilemesine rağmen istediğini alamadı. Selçuklu Belediyespor, üçüncü çeyrekte sayı bulmakta zorlanmasa da rakibinin sayılarını engelleyemedi ve maça bir türlü ortak olmadı. Böylelikle son 10 dakikaya 62-51’lik skorla Afyon temsilcisi üstün gitti. Son çeyreğe etki başlayan taraf mavi-beyazlılar oldu. Temsilcimiz farkı 4 sayıya kadar indirmeyi başardı ancak konuk ekip farkı yeniden 11 sayıya çıkarmasını bildi. Afyon Belediyespor, kalan dakikalarda bu farkı korumayı başardı ve 85-74’lük skorla maçı kazandı. Bu sonuçla yarı final serisinde durumu 3-1’e getiren konuk ekip adını finale yazdırırken, Serkan Erdoğan ve öğrencileri sezonu burada noktaladı.