Selçuklu Basket’ten farklı tarife

Türkiye Basketbol Ligi’nin 15. haftasında TED Ankara Kolejliler’i konuk eden Selçuklu Belediyespor, rakibini 80-67 gibi farklı bir skorla mağlup etti
Selçuklu Basket’ten farklı tarife

Mavi-beyazlılar, bu galibiyetle 4. sıradaki yerini korudu. Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu’nda oynanan müsabakanın ilk çeyreği karşılıklı basketlerle geçilirken konuk ekip TED Ankara Kolejliler, ilk çeyreği 17-15 önde tamamladı. İkinci periyoda etkili başlayan Selçuklu Belediyespor, çeyreğin başında 11-0’lık seri yakaladı. Bu etkili oyunun çeyreğin sonuna kadar sürdürmeyi başaran mavi-beyazlılar, devreye 41-35 üstün girdi.

İKİNCİ DEVRE VİTESİ ARTTIRDILAR
Üçüncü periyotta vitesi daha da arttıran Selçuklu basket, Mertcan, İzzet ve Daniels’in sayılarıyla farkı açmayı başardı ve son çeyreğe 62-50’lik skorla önde gitmesini bildi. Son çeyrekte de güzel oyununu devam ettiren mavi-beyazlılar parkeden 80-67 gibi farklı bir skorla galip ayrılmayı başardı. Lider Türk Telekom’un kaybettiği haftada kazanarak 4. sıradaki yerini korudu ve zirveye bir adım daha yaklaştı.

PLEPİC’TEN KÖTÜ HABER
Selçuklu Belediyespor’un başarılı şutör gardı Fran Plepic, Ankara TED Kolejliler maçı öncesinde yapılan son antrenmanda sakatlandı. Hırvat basketbolcunun, başparmağında kırık olduğu tespit edilirken 3 hafta sahalardan uzak kalacağı öğrenildi. Plepic, sonuçlanan karşılaşmayı tribünden takip etti. Selçuklu Basket ile şu ana kadar 13 maça çıkan 28 yaşındaki 2 numara, 15.9 sayı, 4.2 ribaund ve 2.7 asistlik ortalamalarla oynadı.