Selçuklu Belediyesi Gelişim ve Teknoloji Akademisiyle öğrendikçe üretiyorlar

Selçuklu Belediyesi tarafından Konya’ya kazandırılan Gelişim ve Teknoloji Akademisi, içinde bulundurduğu 13 atölyede verdiği eğitimlerle öğrencilerin hem öğrenmelerini hem de üretmelerini sağlıyor.
Selçuklu Belediyesi Gelişim ve Teknoloji Akademisiyle öğrendikçe üretiyorlar

Selçuklu Belediyesi'nin okul dışı öğrenme ortamlarına bir yenisini daha ekleyerek ilçeye kazandırdığı ve Beyhekim Mahallesi’nde bulunan Selçuklu Belediyesi Gelişim ve Teknoloji Akademisi, öğrencilerin farklı alanlarda gelişimlerine katkı sağlayarak öğrenmelerine ve üretmelerine katkıda bulunuyor. Akademi hakkında bilgi veren Gelişim ve Teknoloji Akademisi Sorumlusu ve İHA-Mekatronik Atölyesi Öğretmeni Hasan Hüseyin Lamcı, sağladıkları imkanlarla öğrencilerin hem öğrendiğini hem de öğrendiklerini ürüne dönüştürdüğünü söyledi.

selcuklu-belediyesi-gelisim-ve-teknoloji-akademisiyle-ogrendikce-uretiyorlar-7.jpg

‘BİR DÖNEM BOYUNCA EĞİTİM ALIYORLAR’

Bir dönem boyunca verdikleri eğitimlerle donanımlı öğrenciler yetiştirdiklerini belirten Hasan Hüseyin Lamcı, “Gelişim ve Teknoloji Akademisi Selçuklu Değerler Eğitimi Programı (SEDEP) kapsamında kurulmuş bir kurumdur. SEDEP, Selçuklu Belediyesi ve Selçuklu İlçe Milli Eğitimin ortak yürüttüğü bir çatı projedir. Gelişim ve Teknolojisi Akademisi de okul dışı eğitim ortamlarından bir tanesidir. Burada Selçuklu Belediyesi’nin görevi bütün fiziki imkanları ve malzemeleri sağlamaktır. İlçe Milli Eğitimin görevi de; bize eğitim planlamasını ve öğrenci planlamasını sağlamaktır. Eğitimlerimiz bir dönem sürüyor. Bir haftada 22 okulun öğrencileri burayı ziyaret etmiş oluyor ve bu bir dönem boyunca devam edecek. Öğrenciler bir dönem boyunca her hafta eğitim almak için buraya gelecekler. Belediyemizin sağladığı ücretsiz servis uygulamasıyla öğrencilerimiz kolaylıkla buraya gelebilmektedir. Öğrencilerin yaptıkları ürünler kendilerinde kalıyor. Malzemelerini belediyemiz karşılıyor. Bütün atölyelerimizdeki öğrenciler bu hizmetten yararlanıyorlar. Bu şekilde eğitimlerimiz devam ediyor” diye aktardı.

selcuklu-belediyesi-gelisim-ve-teknoloji-akademisiyle-ogrendikce-uretiyorlar-1.jpg

‘HEM SANATSAL HEM DE TEKNOLOJİK ATÖLYELERİMİZ VAR’

Hem teknolojik hem de sanatsal atölyelerle eğitime devam ettiklerini belirten Hasan Hüseyin Lamcı, “Siber Güvenlik Atölyemizde; hem yazılım hem de siber güvenlik eğitimi veriliyor. Harita Okuryazarlığı ve CBS Atölyemizde; öğrenciler bilgisayar üzerinde harita çizimleri yapıyorlar. Vefa Gençlik Atölyemizde; öğrencilerimiz sosyal sorumluluk projeleriyle ilgili çalışmalar yapıyorlar. Genç Kalemler Yazarlık Hitabet Atölyemizde; diksiyon eğitimi, hitabet eğitimi ve yazarlık eğitimleri alıyorlar. Tarih Atölyemizde; Kültür medeniyetimizi, aslında biraz da unuttuğumuz değerlerimizi çocuklarımıza aktarmaya çalışıyoruz. Hat Sanatları Atölyemizde; Kur’an ve hadisleri güzel yazma anlamında çalışmalar yapıyorlar. Takı Tasarım Atölyemizde; öğrenciler kendilerine özgün takılar tasarlayıp kendi yaptıkları ürünleri de evlerine götürebiliyorlar. Fotoğrafçılık Atölyemizde; öğrenciler fotoğraf çekim teknikleriyle ilgili ders alıyorlar. Profesyonel fotoğraf makinalarıyla çekim yapma imkanı buluyorlar. Müzik Atölyemizde; bağlama ve gitar ağırlıklı eğitimlerimiz devam ediyor. Öğrencilerimiz yine buraya hiçbir şey getirmiyorlar. Öğrenci sayısı kadar bağlama ve gitar gibi müzik aletleri bulunuyor. Moda Tasarım Atölyemizde; sadece tasarım değil üretimde yapıyorlar. Önce hayal ediyorlar, tasarlıyorlar, çiziyorlar ve sonra bunları ürüne dönüştürüyorlar. Oyuncak Üretim Atölyemizde; amigurumi, örgü bebek eğitimleri veriliyor. Yine burada çıkan ürünler de öğrencilerimizin oluyor” şeklinde konuştu.

selcuklu-belediyesi-gelisim-ve-teknoloji-akademisiyle-ogrendikce-uretiyorlar-2.jpg

‘ÖĞRENCİLER İSTEYEREK, SEÇEREK GELİYOR’

Öğrencilerin istedikleri atölyeleri seçerek istedikleri alanlarda kendilerini geliştirdiklerini ifade eden Lamcı, şöyle konuştu: “Biz okullara öğrencileri seçerek göndermelerini söylüyoruz. Okullar bu konuda bize destek oluyorlar. Atölyelerimiz zaten önce öğrencilere tanıtılıyor. Öğrenciler bu atölyeleri isteyerek seçerek geliyorlar. İsteyerek geldikleri için de buradan aldıkları eğitim daha verimli oluyor. Ve buradaki eğitimi devam ettirmek istiyorlar. Aslında biz burada bir kıvılcım çakmış oluyoruz. Öğrenciler buradan aldıkları eğitimle kendilerini geliştiriyorlar. Mekatronik Atölyemizde; çocuklara tasarım ve üretim eğitiminden başlıyorum. Önce sanayide kullanılan tasarım ve üretim tekniklerini gösteriyorum. Bazılarını direkt olarak uyguluyoruz. Torna, üç boyutlu yazıcı, lazer kesim, CNC gibi imkanlarımız var. Çocuklar bunları direkt uyguluyorlar. Üretim tekniklerini öğrendikten sonra robotik kodlamaya geçiyoruz. Robotiğin ve yazılımın temelini atıyoruz. Bu eğitim bittikten sonra da ileri robotik eğitimimiz var. Burada işleri biraz daha ilerletip yolumuza devam ediyoruz.”

selcuklu-belediyesi-gelisim-ve-teknoloji-akademisiyle-ogrendikce-uretiyorlar-3.jpg

‘ÖĞRENCİLER HEM EĞLENİYOR HEM ÖĞRENİYOR’

Akademi ile ilgili görüşlerini dile getiren Kaşgarlı Mahmut Ortaokulu Öğrencilerinden Mehmet Barkın Çelik, “Burada mekatronik ile ilgili eğitim alıyoruz. Yontma, işlem yapma gibi eğitimler alıyoruz. Burada eğitim aldığım için çok mutluyum. Selçuklu Belediyesine bize sağladığı imkanlardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Azra Aytaç ise, “İki haftadır mekatronik atölyesinde eğitim almaktayız. Burada derslerimiz çok güzel ve çok eğlenceli geçiyor. Okula gitmeden önce bizi servisle alıyorlar ve Gelişim ve Teknoloji Atölyesine getiriyorlar. Okuldan önce buraya gelmek bana çok iyi geliyor. Selçuklu Belediyesine böyle bir yeri kazandırdığı için çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu. Öğrencilerden Ahmet Burak Saçak da, “Burada mekatronik eğitimi alıyoruz. Buradan çok memnun. İlerde kendimi bu alanda daha çok geliştirmek istiyorum. Selçuklu Belediyesine böyle çalışmalar yaptığı için çok teşekkür ediyoruz ve devamını da bekliyoruz” diye konuştu. Kaşgarlı Mahmut Ortaokul Öğrencisi Zeynep Nehir Altınok ise “Mekatronik atölyesinde ders almak bana çok zevkli geliyor. İlerde iç mimar olmak istiyorum ve buradan aldığım eğitimlerle de kendimi daha çok geliştirmek istiyorum. Biz burada aynı zamanda bir tasarım yapıyoruz. Benim ilerde istediğim meslek de tasarım alanında olduğu için burada aldığım eğitimin gelişimime çok büyük katkısı olacak. Selçuklu Belediyesine böyle bir imkanı sağladığı için çok teşekkür ederim. Gerçekten burası bizim için çok güzel bir hizmet. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” cümlelerini kullandı.

•SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ

selcuklu-belediyesi-gelisim-ve-teknoloji-akademisiyle-ogrendikce-uretiyorlar-4.jpg

selcuklu-belediyesi-gelisim-ve-teknoloji-akademisiyle-ogrendikce-uretiyorlar-5.jpg

selcuklu-belediyesi-gelisim-ve-teknoloji-akademisiyle-ogrendikce-uretiyorlar-8.jpg

selcuklu-belediyesi-gelisim-ve-teknoloji-akademisiyle-ogrendikce-uretiyorlar-11.jpg

 Muhabir
Etiketler :