Selçuklu Belediyesi Kurban Bayramına hazır

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi vatandaşların Kurban Bayramını rahat bir ortamda geçirmelerini sağlamak amacıyla her türlü önlemi aldı.
Selçuklu Belediyesi Kurban Bayramına  hazır

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi vatandaşların Kurban Bayramını rahat bir ortamda geçirmelerini sağlamak amacıyla her türlü önlemi aldı.

Millet olarak toplumsal dayanışmayı, yardımlaşmayı ve paylaşmayı esas alan yüksek bir medeniyete mensup olduklarını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Kurban bayramı bu hasletlerin daha ön planda olduğu anlamlı günlerdendir. Bu müstesna günler daha çok kucaklaşmak ve kaynaşmak için önemli birer fırsattır. Bayramını fırsat bilip uzun süredir görmediğimiz akrabalarımızı, eş ve dostlarımızı, yaşlılarımızı ve düşkünlerimizi ziyaret ederek onların gönüllerini almalıyız. Kırgınlıklarımızı ve dargınlıklarımızı unutarak kardeşçe kucaklaşmalı ve bayram sevincini hep beraber yaşamalıyız" dedi.

Temizlik ekipleri alarmda

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerince kurban kesim yerlerine 150 adet çadırlı caraskal bırakılacak. Bayramın 3. günü öğleden sonra caraskallar toplanacak. Arefe günü kurban kesim noktalarında 366 işçi 70 adet iş makinesi ve kamyon ile sabaha kadar temizlik çalışması yapılarak kesim yerleri vatandaşların hizmetine sunulacak. 12 kurban kesim noktasına 2'şer personel bırakılarak kurban atıklarının anında toplanması sağlanacak. Bayramın birinci günü ise vatandaşların etlerini koyacakları çöp ve et poşeti kesim noktalarındaki görevlilerce dağıtılacak. Kurban atıklarının çevreye zarar vermesini önlemek amacıyla bayramın ilk üç günü kesim noktalarında 18 iş makinesi, 19 kamyon ile 35 çöp aracı işle atıklar alınarak, 10 arazöz ile yıkama ve ilaçlama yapılacak. Ayrıca 12 adet vakumlu süpürge aracı ile de dezenfekte işlemi gerçekleştirilecek.

Zabıta Müdürlüğü bayram mesaisinde

Selçuklu Belediyesi tarafından oluşturulan Acil Müdahale Ekibi de bayram süresince görev başında olacak. Yol açma, rogar temizleme ekiplerinin olası yağışlara karşı gerekli önlemleri aldığı bildirildi.

Bayramdan önce Kurban Satış Noktalarında hizmet vermeye başlayan Zabıta Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını bayram süresince sabah 08.00 ile 22.30 saatleri arasında devam ettirecek. Merkez Ekipler Amirliği tarafından koordine edilecek çalışmalarda gıda satış yerleri, et çekimi yapılan işletmeler ile kurban satış ve kesim noktalarının bayram süresince denetleneceği ifade edildi.

Alo belediye

Selçuklu Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, vatandaşların bayram süresince aşağıdaki telefon numaralarını arayarak istek ve şikayetlerini iletebilecekleri belirtildi.

Belediye Santral: 224 36 00, Zabıta Müdürlüğü: 248 72 24, Temizlik İşleri Müdürlüğü: 248 72 24, Fen İşleri Müdürlüğü: 248 72 24.

Selçuklu'da belirlenen kurban kesim yerleri şöyle: "Dumlupınar Mahallesi Dumlupınar Semt Pazar Yeri, Şeyh Şamil Mahallesi Binkonut Kapalı Pazar Yeri, Bosna Hersek Mahallesi Bosna Hersek Pazar Yeri, M.Akif Mahallesi Özalkent Semt Pazar Yeri, Işıklar Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Pazar Yeri, Nişantaşı Mahallesi Seyit Onbaşı Semt Pazar Yeri, Akşemsettin Mahallesi Akşemsettin Semt Pazar Yeri, Yazır Semt Pazarı, Sakarya Semt Pazarı, Aydınlıkevler Semt Pazar, Sancak Semt Pazarı, Hocacihan Semt Pazarı."

Kaynak: