Selçuklu Belediyesi’nde 2 memur daha açığa alındı!

​FETÖ/PDY ile mücadele kapsamında Selçuklu Belediyesi bünyesinde görev yapan 2 personel daha açığa alındı.
Selçuklu Belediyesi’nde 2 memur daha açığa alındı!

Paralel Devlet Yapılanması FETÖ/PDY ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle daha önce 4 personeli açığa alan Selçuklu Belediyesi, 15 Ağustos 2016 tarihi itibari ile 2 ismi daha açığa alarak ilgili makamlara bildirdi. 

15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY ile ilişkisi olduğu şüphesiyle daha önce 4 memur hakkında yasal soruşturma yapılarak ilgili makamlara bildirilmişti. 15 Ağustos 2016 tarihi itibariyle 2 memur daha açığa alınarak konuyla ilgili Konya Valiliği’ne, Cumhuriyet Başsavcılığı’na gerekli bilgiler verildi.

Selçuklu Belediyesi tarafından yapılan açıklama şöyle;

“Selçuklu Belediyesi olarak personellerimiz hakkında araştırma ve incelemeler en ince ayrıntısına kadar dikkat edilerek hassasiyetle devam etmektedir. Her türlü terör odakları ile mücadelemiz, hemşehrilerimizden alınan güç ve kararlılıkla devam edecektir.

Yaşanan hain darbe girişimi sonrasında oluşturulan komisyon; memur, işçi ve hizmet alımı personellerimiz ile ilgili her türlü araştırma ve incelemeleri hassasiyetle yürütmektedir. Tüm bilgi ve belgeler incelenmiş, yapılan değerlendirme sonrasında FETÖ/PDY terör örgütü ile bağlantılı olabileceği düşüncesiyle daha önce 4, 15 Ağustos 2016 itibariyle de 2 olmak üzere toplam 6 memur hakkında açığa alma kararı verilmiştir. Açığa alınan kişiler hakkında idari ve adli yönden soruşturmalar devam etmektedir."