Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Selçuklu Belediyesinin Değerler Eğitimi Projesi Takdiri Hak Ediyor

Selçuklu Belediyesinin Değerler Eğitimi Projesi Takdiri Hak Ediyor

Hafta sonunda evde oturuyordum, Ayşe Tümer İlkokulunda 3. Sınıfa giden oğlum Ertuğrul bilgisayarda oyun oynuyordu.

Bir ara güzel bir müzik dinlemeye başladı. Bildiğimiz Türkü, çocuklar söylemiş, sözlerinin tamamı aklımda kalmadı ama adaletten bahsediyor, devlet malından bahsediyor, Hz Ömer’in adaletinden bahsediyordu.

Ertuğrul’a bu CD’yi nereden aldığını sordum, öğretmenleri vermiş. Selçuklu Belediyesi okullarına getirmiş, öğretmenleri de çocuklara dağıtmış.

Sonra CD’nin üzerine baktım, Selçuklu Belediyesi Değerler Eğitimi Projesi çerçevesinde hazırlamış bu CD’leri…

O an yaşadığım heyecanı anlatamam, Uğur Başkan teşekkür ediyoruz, dünyanın geleceğini şekillendirecek “Ak Nesil” işte böyle yetişecek…  

Sonra, Selçuklu Belediyesi,  “Değerler Eğitimi” deyip duruyor, neymiş bu konu diye inceleme ihtiyacı hissettim. Karşıma ise gerçekten harika bir proje çıktı, sizinle de paylaşayım.

Kısa adı SEDEP olan Selçuklu Değerler Eğitimi Projesinin üç tane ortağı var. Selçuklu Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü.

Selçuklu Belediyesi proje ile ilgili bütün maddi külfeti üstleniyor, asıl yürütücü konumunda, Uğur İbrahim Altay bey konunun önemini anlamış, her türlü desteği veriyor.

Necmettin Erbakan Üniversitesiyse projelerin bilimsel ayağını, kitapların içeriğini, CD’lerin içeriğini belirleyici konumunda…

Milli Eğitim Müdürlüğü de projenin okullarda zemin bulmasını sağlıyor, okullarda bu proje ile ilgili bütün çalışmalara aktif bir şekilde katılıyor.

Değerler Eğitimi projesini üçayaklı olarak hazırlamışlar. Öğrenci eğitimi, öğretmen eğitimi ve veli eğitimi…

Bu üç saç ayağının da eğitimi için 8 farklı konu belirlenmiş. 8 aylık eğitim öğretim yılına 8 ayrı konu…

Bu konular; Öz Denetim, Saygı Değeri, Sabır Değeri, Doğruluk Değeri, Dostluk Değeri, Adalet Değeri, Yardımseverlik Değeri, Sorumluluk Değeri, şeklinde oluşturulmuş.

Öğrenciler, öğretmen ve veliler için 8 aylık eğitim öğretim yılının her ayı için bir değerin işlendiği ürünler, kitaplar, dergiler, CD’ler dağıtılıyor. Ailelerin evlerinde, öğretmenlerin sınıfta çocuklarla bu konuları işlemesi sağlanıyor.

Yüzlerce kitap, CD ve diğer pek çok eğitim argümanı oluşturulmuş. Müthiş bir müfredat oluşturulmuş ve takip ediliyor.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay takdiri hak eden işlere imza atıyor. Belediye Başkanlığının nasip işi olduğu bilinciyle, belediyeyi kesinlikle bir rant alanı olarak kullanmadan yıllarca insanlara hizmet edecek adımlar bunlar.

Selçuklu’da oturan bir vatandaş bir veli olarak kutluyorum, “Ak Nesiller”in yetişeceğine inanan, bu ülkenin geleceğinin dünyanın geleceği olacağına inanan bir insan olarak Başkan Altay’ı kutluyorum.

SEDEP ile ilgili bütün ayrıntıya, dağıtılan kitaplara, dergilere, CD’lere ulaşmak için http://www.selcukludegerleregitimi.com internet adresini de kullanabilirsiniz.

Bu arada Selçuklu Belediyesi Muhammet İkbal Parkını da yenilemeye başlamış. O bölge hakikaten son yıllarda yenilemeye muhtaç hale gelmişti. Selçuklu Belediyesi parkı yeniliyor bu güzel ama özellikle bu parklarda görgüsüzlerin, bir türlü şehirli olamayanların ızgara, mangal yapmasının da önüne geçmelidir.

Şehir içindeki parklarda kesinlikle mangal yasaklanmalıdır. Mangal yapan insanlar sadece magandalık yapmıyor aynı zamanda ciddi bir çevre kirliliğine de neden oluyorlar.

Birde Çevre Yoluyla Muhammet İkbal Parkının arasına yapılan, belediyenin hizmetlerinin anlatıldığı reklâm tabelaları aynı zamanda ses duvarı işlevi görüyor. Lütfen o tabelalar oradan hiç kaldırılmasın. Böylece Çevre Yolunun gürültüsü önlenmiş olur. Müthiş bir hizmette kendiliğinden devreye girer.

Çalışanı kutluyoruz, hizmet yapanı takdir ediyoruz.

Uğur İbrahim Altay hizmet yapıyor, çalışıyor, bizde kendisinden Allah Razı olsun diyoruz, özellikle şu Değerler Eğitimi konusu bütün Türkiye’ye örnek müthiş bir proje, bütün belediyelere tavsiye ediyoruz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR