Selçuklu Belediyespor’dan bronz madalya

Selçuklu Belediyespor Kulübü Milli Sporcusu Batuhan Şimşek, Antalya’da düzenlenen İşitme Engelliler Avrupa Taekwondo Şampiyonasından bronz madalya ile döndü.
Selçuklu Belediyespor’dan bronz madalya

DEAF Olimpik Taekwondo Avrupa Şampiyonası yoğun bir katılımla Antalya’da gerçekleştirildi. 6 Ülkeden yaklaşık 150 sporcunun madalya için mücadele ettiği şampiyona heyecanlı karşılaşmalara sahne oldu. Selçuklu Belediyespor Kulübü Milli Sporcusu Batuhan Şimşek 80 kg da mücadele etti. Altın madalya için tatamiye çıkan Batuhan Şimşek Yarı Final maçında aldığı ceza puanlarıyla diskalifiye olarak final oynama şansını kaybetti ve üçüncü oldu. Bireysel olarak bronz madalya kazanma başarısı gösteren Batuhan Şimşek, takım halinde üçüncü olan Türkiye Milli Takımının başarısında da önemli bir pay sahibi oldu.

ARMAĞAN: ALTIN MADALYA BEKLİYORDUK

Selçuklu Belediyespor Kulübü Taekwondo Takımı Başantrenörü Ali Armağan, “Batuhan bizim en başarılı sporcularımızdan bir tanesi. Avrupa Şampiyonasında altın madalya için gayretli bir şekilde çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Ancak finale yükselme maçında sporcumuz 10 kez ceza puanı yiyerek diskalifiye oldu ve final oynama şansını kaybetti. Altın madalya kazanabileceğimiz bir şampiyonaydı ancak bazı hatalar sonucu üçüncü olduk. 2020 yılında düzenlenecek Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanmak için şimdiden çalışmalarımıza başlayacağız. Selçuklu Belediye Başkanımız başta olmak üzere Kulüp yöneticilerimize teşekkür ediyorum” dedi.