Selçuklu Kent Konseyi Ahilik Haftasını kutladı

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi Kent Konseyi Ahilik Haftası kapsamında esnaf ve çalışanlara Ahilik Modeli'ni anlatan bir program düzenledi.
Selçuklu Kent Konseyi Ahilik Haftasını kutladı

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi Kent Konseyi Ahilik Haftası kapsamında esnaf ve çalışanlara Ahilik Modeli'ni anlatan bir program düzenledi.

Selçuklu Belediyesi tarafından Anadolu Sanayi içerinde hizmete açılan ve Türkiye'de çalışan kesime yönelik uygulanan ilk ve tek sosyal tesis olan Ali Okutan Sanayi Sosyal Tesisi, "Bugünün Gençleri Yarının Ustaları" projesi ile çırak, kalfa ve ustaların sosyal, kültürel ve mesleki birikimlerine katkı sağlıyor. Esnaf kültüründe çok önemli bir yere sahip olan Ahilik Modeli'ni yeni kuşaklara tanıtmak ve yaşatmak için faaliyet gösteren tesiste Çalışan Gençler Komisyonu ile de birçok projeye imza atılıyor.

Selçuklu Kent Konseyi tarafından Ahilik Haftası nedeniyle Ali Okutan Sosyal Tesisinde Ahilik Modelini anlatan bir program gerçekleştirildi. Ayrıca hafta dolayısıyla Selçuklu Kent Konseyi Başkanı Abdullah Yayla ve Çalışan Gençler Komisyonu üyeleri Eski Sanayi, Zafer Sanayi, Karatay ve Anadolu Sanayi esnaflarını ziyaret etti ve çalışanlarının Ahilik Haftasını kutladı. Ahiliğin Selçuklulardan günümüze gelen önemli bir kültürel değerimiz olduğunu ifade eden Yayla, ziyaret anısına esnaf ve çalışanlara Kur'an-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye etti. Ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade eden sanayiciler de Selçuklu Belediyesi'ne ve Selçuklu Kent Konseyi Başkanı Abdullah Yayla'ya esnaf ve çalışanlara yönelik hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

"Ahilik modelini tanıtacak ve yaşatacağız"

Selçuklu Kent Konseyi olarak 2 yıldır "Bugünün Gençleri Yarının Ustaları" isimli bir proje uyguladıklarını ifade eden Selçuklu Kent Konseyi Başkanı Abdullah Yayla, "Proje kapsamında Selçuklu İlçemizdeki sanayi sitelerinde çalışan genç kardeşlerimizle birlikte bir takım kültürel,mesleki,teknik ve ahlaki faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Kent Konseyi olarak Anadolu Sanayi Ali Okutan Sosyal Tesisleri'nde "Ahilik Modeli'ni" uygulamaya açıyoruz. Gerçekleştireceğiz faaliyetlerle Selçuklu'daki tüm esnaf ve çalışanlarımıza ahiliği tanıtacak ve böylece ecdat mirasını yaşatacağız" ifadelerini kullandı.

Ahiliğin sanatın, ticaretin ve mesleğin, olgun kişilik, güzel ahlak ve doğrulukla yoğrulduğu, kökler çok eskilere uzanan bir gelenek olduğunu ifade eden Yayla, "Bu sistem yüzyıllar boyu toplumumuzun sosyal ve ekonomik omurgasını oluşturan bir örgütlenme şeklimiz; toplumsal kimliğimiz açısından daima sahiplenmemiz gereken çok özel bir kültürümüzdür. Bu nedenle bu değerimizin unutulmaması, toplumumuzun belleğinden silinmemesi ve daima hatırda kalması için çeşitli programlar düzenliyoruz. Bugünde sanayici kardeşlerimizle ahilik haftası vesilesiyle bir araya gelerek ziyaretlerde bulunduk. Selçuklu Kent Konseyi olarak tüm sanayici meslektaşlarımızın ahilik haftasını kutluyoruz" diye konuştu.

Yayla konuşmasının sonunda Ali Okutan Sanayi Sosyal Tesisini sanayi gençliğinin hizmetine sunan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a teşekkür ediyorum" dedi.

Selçuklu Kent Konseyi Ahilik Haftasını kutladı

Selçuklu Kent Konseyi Ahilik Haftasını kutladı