Selçuklu Kongre Merkezi yıkılıyor!

Selçuklu Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile düzenlenen Şivlilik Çocuk Bayramı dördüncü gününde de yüzlerce insanı ağırlamaya devam ediyor. Yoğun ilgi gören etkinlik yarın son bulacak.
Selçuklu Kongre Merkezi yıkılıyor!

Şivlilik Çocuk Bayramı, Selçuklu Kongre Merkezinde ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. İlk günden bugüne rekor katılımlara imza atan programda, çocuklar çeşitli etkinlik ve gösterilerle eğleniyor. Ziyarete gelen çocuklar çok eğlendiklerini belirterek, görüşlerini dile getirdiler.

omer-demiroz.jpg

‘ÇOCUKLAR OLARAK ÇOK SEVİNDİK’

Şivlilik Çocuk Bayramını çok sevdiğini söyleyen Ömer Demiröz, “Şivlilik Programına bugün ilk kez geldim. Burası çok güzel olmuş. Buradaki her etkinliğe katılmak istiyorum. Her etkinlikte ayrı ayrı eğleneceğimi düşünüyorum. Çok heyecanlıyım. Son gün de gelmek istiyorum. Çünkü çok sevdim.

selcuklu-kongre-merkezi-yikiliyor-sivlilik-cocuk-bayrami-coskusu-devam-ediyor-3.jpg

Şivlilik, çocukların bayramı, çocukların sevindiği gündür. Burada da biz çocuklar olarak çok sevindik. İyi ki böyle bir yer yapılmış. Yapan başkanlarıma da çok teşekkür ediyorum ve tüm saygımla onları anıyorum. Girişte Şivlilik Çantası aldım. İçindekileri de çok beğendim. Tüm çocuklar buraya gelsin, etkinliklere katılsın ve mutlu olsunlar. Herkesin burada çok eğlenir.” şeklinde konuştu.

muhammet-ucar.jpg

‘ÇOK MUTLU OLDUM’

Şivlilik Çocuk Bayramında çok mutlu olduğunu belirten Muhammet Uçar, “Şivlilik, şeker ve oyuncak toplamak demek benim için. Şivlilik Bayramına da daha önce hiç gelmemiştim. İlk kez geliyorum. Buraya beni dayım getirdi. İyi ki getirmiş. Burada bütün oyunları oynayacağım. Bütün çizgi filmleri izleyeceğim.

selcuklu-kongre-merkezi-yikiliyor-sivlilik-cocuk-bayrami-coskusu-devam-ediyor-4.jpg

Her şeye katılacağım. Burası gerçekten güzel olmuş. Çok mutlu oldum. Çok eğlendim. Burayı yapan abilerime ve başkanlarıma teşekkür ediyorum. Onlarla selamlarımı gönderiyorum. Seneye yine böyle bir yer yapsınlar ve ben yine geleyim.” İfadelerime yer verdi.

hatice-serra-demiroz.jpg

‘ÇOCUKLAR BURAYA GELİP MUTLU OLSUNLAR’

Tüm çocukların Şivlilik Bayramına Katılmasını öneren Hatice Serra Demiröz, “Buraya ilk kez geldim ve çok güzel olmuş. Burada etkinlikler, oyunlar ve şekerler var. Daha her yeri gezmedim ama gezeceğim. Şivlilik denince aklıma çocuk bayramın geliyor.

selcuklu-kongre-merkezi-yikiliyor-sivlilik-cocuk-bayrami-coskusu-devam-ediyor-6.jpg

Şivlilik günlerinde çok mutlu oluyorum. Burası beni çok mutlu etti. Buradaki etkinliklerin, oyunların hepsine gitmek istiyorum. Şivlilik hediyesi de aldım. Herkese çok teşekkür ederim. Tüm çocuklar buraya gelip mutlu olsunlar. Buraya her zaman gelmek istiyorum.” diye aktar.

sadik-kerem-akbulut.jpg

‘BU GÜZELLİĞİ ÖVMEKLE BİTİREMEM’

Birçok güzel etkinliğin olduğunun altını çizen Sadık Kerem Akbulut, “Şivlilik çocukların bayramıdır. En mutlu andır. Burada da çocuklar bence çok mutlu edildi. Şivlilik kutlamasına ilk kez geldim ve yine gelmek isterim. Burayı çok güzel ve eğlenceli buldum. Çocukların eğlenip, vakit geçirebilmeleri için iyi bir alan. Çok güzel etkinlik ve sanatlar var. Her çocuğun gelip, görmesi gereken birçok şey var. Bu güzelliği övmekle bitiremem.

selcuklu-kongre-merkezi-yikiliyor-sivlilik-cocuk-bayrami-coskusu-devam-ediyor-7.jpg

Burada benim en çok dikkatimi çeken şey, Şivlilik Köyü oldu. Çocuklar dikkatle bakıyordu. Birçok güzellik var. Ve ben bu güzelliklerin hepsine katılmak istiyorum. Burayı düzenleyen insanlara, başkanlara çok teşekkür ediyorum. Kendilerini çok seviyoruz.” dedi.

hatice-aydin.jpg

‘BAŞKANIMA MEKTUP YAZDIM’

Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a mektup yazdığını söyleyen Hatice Aydın, “Burada çok eğlendim. Çok güzel. Tranbolinde zıpladım. Z Takımı filmini izledim. Çok beğendim. Burada çömlek yaptım, domates ektim ve Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a mektup yazdım. Ama ne yazdığımı söyleyemem çünkü benim için özel. Burayı yaptığı için ona çok teşekkür ederim. Buraya diğer çocuklar da gelip eğlenmeli. Şivlilik benim için zaten çocukların eğlenmesi demek. Şeker toplamak demek. Şimdi de kağıt katlama etkinliğine katılmak için sabırsızlanıyorum. Son gün de buraya geleceğim.” şeklinde konuştu.

belinay-sakayik.jpg

‘BAYRAM GİBİ BİR GÜN’

Şivlilik Programının bayram gibi bir gün olduğunun altını çizen Belinay Şakayık, “Şivlilik programını çok güzel ve eğlenceli buldum. Burada tiyatroya katıldım, gezdim ve oyunlara katıldım. Futbol oyunu oynadım. Nasrettin Hoca tiyatrosunu izledim. Çok eğlenceliydi ve komik buldum. Tüm çocuklar buraya gelmeli. Çocuklar için eğlenceli yerler var. Birçok oyun alanı var. Son olarak da soru cevap oyununu oynayacağım. Bu etkinliği yapan belediye başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Seneye yapılsa yine gelirim. Şivlilik çocuk bayramı demektir ve burası bayram gibi bir gün olmuş.” sözlerine yer verdi.

metehan-unlu.jpg

‘TİYATRO GÖSTERİSİ ÇOK GÜZELDİ’

Tiyatro gösterisini beğendiğini belirten Metehan Ünlü, “Bu yıl Şivlilik Programına ilk kez geliyorum. Nasrettin Hoca’nın tiyatrosuna gittik. Orada oynayan Ali abi benim çok hoşuma gitti. Oyunculuğu çok başarılıydı. Burada oyunlar da oynadım ama en sevdiğim şey tiyatro gösterisi oldu. Daha sonra da Karagöz ve Hacivat’ın tiyatrosuna katılacağız. Başka çocukların da gelmelerini öneririm. Herkesin eğlenebileceği bir yer. Belediye Başkanıma çok teşekkür ederim. Burayı çok güzel yapmış. Şivlilik denince benim aklım şekerler geliyor. Burada da tavanlara şekerler asmışlar. Çok beğendim. Zaten girişte şeker aldım.” diye aktardı.

miray-tunc.jpg

‘EĞLENMEMİZ İÇİN YAPILMIŞ’

Katıldığı etkinliklerle eğlendiğini dile getiren Miray Tunç, “Şivlilik benim için çok güzel geçiyor. Burada film izledim, yüzümü boyattım, oynadım. Yüzümü bir abla boyadı. İzlediğim Z Takımı filmi çok iyiydi. Beni çok eğlendirdi. Diğer filmleri de izlemek istiyorum. Şivlilik, bayram demek. Burası tam bizim eğlenmemiz için yapılmış. Arkadaşlarımda aileleriyle buraya gelsinler. Başkanlarıma çok teşekkürler iyi ki varsınız. Bir yıl sonra yine buraya geleceğim.” ifadelerinde bulundu.

tamer-yalcin.jpg

‘GEÇEN YIL SEVDİĞİM İÇİN BU YIL DA GELDİM’

Geçen yıl da Şivlilik Çocuk Bayramına katıldığının altını çizen Tamer Yalçın, “Şivlilik benim için eğlenmeyi ve şeker toplamayı ifade ediyor. Şivlilik çantamda da şeker vardı. Burada hediye ettiler. Şivlilik Çocuk Bayramına çok kez geldim. Geçen yıl sevdiğim için bu yıl da gelmek istedim. Çünkü burası çok güzel. Burada seramik ve resim yapmayı çok istiyorum. Kağıttan uçak yaptım ve abi benim yüzümü boyadı. Burada çok eğleniyorum. Bu etkinliği yaparak çok iyi bir iş yapmışlar. Başkanım burayı seneye de yapsın. Her gün gelmeye çalışıyorum. Ahşaptan topaç yaptım. Kağıt katlamada da uçak ve kendime taç yaptım.” dedi.

elif-meryem-aydin.jpg

‘BURASI İYİ Kİ VAR’

Yapılan tiyatroları çok sevdiğini belirten Elif Meryem Aydın, “İlk kez geldim ama çok eğlenceli, çok beğendim burayı. İyi ki gelmişim. Sinemaya girdim. Biraz oyun oynadım. Sonra defter ve şeker aldım. Burada eğlendim ve eğlenmeye de devam ediyorum. Şivlilik bayramları, güzel günleri hatırlatıyor. Mutlu olmamız için bize burayı yapmışlar. Burada en sevdiğim şey Nasrettin Hoca tiyatrosu oldu. Z Takımı filmini de izleyeceğim. El sanatlarıyla alakalı oyunlar da var. Şivlilik hediyemi de çok sevdim. Buraya tekrar gelmek istiyorum. Burası iyi ki var, iyi ki açılmış.” Sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

•BÜŞRA ERKUŞ / YENİ HABER GAZETESİ

selcuklu-kongre-merkezi-yikiliyor-sivlilik-cocuk-bayrami-coskusu-devam-ediyor-9.jpg

 Muhabir
Etiketler :