Selçuklu'da Anadolu Sanayi Sosyal tesisi temeli atıldı

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi Anadolu Sanayi Sosyal Tesisi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.
Selçuklu'da Anadolu Sanayi Sosyal tesisi temeli atıldı

Tesisin temel atma törenine, Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, eski AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz için Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı dileyerek konuşmasına başladı. Selçuklu Belediyesi olarak sosyal alanda önemli hizmetler yürüttüklerini söyleyen Başkan Altay, “2009’dan başlayarak Selçuklu’nun sosyal hayatına önemli dokunuşlar yaptık. İlk defa hanımlar lokali, emekliler lokalleri hizmete girmeye başladı. Bugün 9. sosyal tesisimizin temelini atıyoruz. Sosyal hayatın her alanında varız. Bir alan eksik kalmıştı bugüne kadar, özellikle sanayide çalışan çırak, kalfa ve usta kardeşlerimizin bir araya geleceği mekanlar oluşturmak için” dedi.

“SANAYİCİLERİMİZİN BİR ARAYA GELECEKLERİ ÖNEMLİ BİR TESİS”
Başkan Uğur İbrahim Altay, uygun arsa temin edilerek, mimarisiyle bölgeye değer katacak, bin 500 metrekarelik alanda 1 buçuk milyon TL’ye mal olacak örnek bir tesisin inşasına başladıklarını belirterek, “İnşallah bu bir deneme olacaktır. Sonrasında sanayilerimizin eksiğini görerek diğer sanayilere de bu tür hizmetleri yapmaya hazır olduğumuzu ifade ediyorum. Burada bir sosyal sorumluluk projesi yürütülecek. İnşallah bir sivil toplum kuruluşumuzla birlikte hareket ederek sanayide çalışan kardeşlerimizin spor yapabilecekleri alanlar oluşturuyoruz. Bir araya gelip dostça, kardeşçe muhabbet edecekleri alanlar, hem dini hem sosyal eğitim alacakları alanlar ve kitapla buluşabilecekleri bir alan tesis ediyoruz. Böylece sanayideki kardeşlerimizin bir araya gelecekleri önemli bir tesis hayata geçmiş oluyor. İnşallah bu tesis bir başlangıç olur. Selçuklu’ da her yaş grubundan, her meslek grubundan insanımızın sosyal hayatına çözümler üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer ise, “Bu millet sorunlarını birer birer çözüp hemşehrimiz Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlığında, 2023 yılında, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacak ve buna da kimse mani olamayacak. Tüm bunlar sanayi esnafımızın sağladığı katma değerler ve istihdam desteğiyle olacak. Sizler büyüyeceksiniz, sizlerle birlikte Türkiye büyüyecek” şeklinde konuştu.
Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya da, yapılan tesislerin Selçuklu ilçesine ve Konya’ya hayırlı olmasını diledi. Konuşmaların ardından Anadolu Sanayi Sosyal Tesisi’nin temeli dualarla atıldı.