Selçuklu’da kadınlardan spora yoğun talep

Selçuklu’da bulunan Spor Tesisleri’nden hizmet alan kadınlar sağlıklı bir yaşama kavuşuyor.
Selçuklu’da kadınlardan spora yoğun talep

Selçuklu’da bulunan Spor Tesisleri’nden hizmet alan kadınlar sağlıklı bir yaşama kavuşuyor. 13 farklı sosyal tesiste yüzme dersleri, fitness, aerobik, step, pilates ve vücut geliştirme alanlarında hizmet sunduklarını belirten İşletme İştirakler Şefi Işıl Irk, ‘Kadın sağlıklı olduğunda ve spor bilincini kazandığında toplum da aynı bilince sahip olacaktır’ dedi.

 

Konya’da sosyal belediyecilik anlamında farklı projeler üreten Selçuklu Belediyesi, kadınlar için de sağlıklı yaşam alanları oluşturuyor. Belediye bünyesinde hizmet veren, yüzme ve spor alanında faaliyet gösteren Selçuklu Spor Tesisleri’nden hizmet alan kadınlar hem sağlıklarına kavuşuyor, hem de yapılan faaliyetlerle hanımların sosyal yaşantılarına renk katıyor.

selcuklu-belediyesi-spor-tesisleri-haberi1.png

SELÇUKLU’NUN TESİSLERİNE YOĞUN TALEP

Sosyal tesisleri bünyesinde ortalama 6 bin üyeye hitap ettiklerini belirten İşletme İştirakler Şefi Işıl Irk, “2010 yılında Akşemsettin Hanımlar Lokali’nde yalnızca kadınlara hizmet vermek üzere çalışmalara başladık. Ardından 2013’te yine kadınlara hizmet amaçlı, fitness ve yüzme faaliyetlerine ağırlık verdik. Daha sonra erkeklerden de yoğun talep geldi. 2014 yılında ise tüm lokallerimizin ismini sosyal tesis yaparak hem hanımlara hem de erkeklere hizmet vermeye başladık. 13 tane sosyal tesisimiz bulunmaktadır. Ortalama 6 bin kişiye hizmet vermekteyiz. Tesislerimizde ayrı gruplar şeklinde hem hanımlara hem de erkeklere yönelik fitness, aerobik, step, pilates ve vücut geliştirme dallarında spor faaliyetleri yapılmaktadır. 4 tesisimizde ise yalnızca hanımlara hizmet vermekteyiz” ifadelerini kullandı.

selcuklu-belediyesi-spor-tesisleri-2.png

SPOR SONRASI HASTALIKLARDAN KURTULDULAR

Selçuklu Spor Tesislerinde hizmet alanların sağlıklı bir yaşama kavuştuğunu dile getiren Işıl Irk, “Tesislerimizde hizmet alanlar sporla beraber sağlıklarına yeniden kavuşmaktadırlar. Örneğin kanser hastası olup buradaki faaliyetleri sonrası iyileşen üyemiz oldu. Hareket, egzersiz en vazgeçilmez şeylerden bir tanesidir. Günümüzde çoğu zaman hareketsiz kaldığımız hastalıklar da beraberinde gelmektedir. Kanser de bunlardan bir tanesidir. Burada en çok ilgimizi çeken tedavi bu oldu. Bir üyemizde 3-4 tane 10-15 mm’lik kitleler vardı. O kitleler, doktorunun önerisiyle sporla beraber küçüldü. Hatta bazıları tamamen yok oldu. Bel fıtığından rahatsız olup düzenli spor sonrası sağlığına kavuşan üyemiz de oldu. Başka bir üyemiz ise sosyal tesislerimize başladığında günlük 12 tane ilaç içiyordu. Şuanda astımı tamamen bittiğini söyledi. Şeker hastalığı, kolestrol için kullandığı ilaçları bıraktığını belirtti. Şimdi kullandığı ilaç sayısını 4’e düşürdüğünü ve bundan da gayet mutlu olduğunu dile getirmektedir” dedi.

selcuklu-belediyesi-spor-tesisleri-3.png

DÜZENLİ SPORLA SAĞLIKLI YAŞAM

Kadınların sağlıklı bir hayat için spor yapmaları gerektiğini söyleyen Işıl Irk, “Kadın sağlığı üzerinde yapılan araştırmalar sporun pek çok şikâyeti ortadan kaldırdığını göstermiştir. Düzenli olarak yapılan egzersizler, menopozda ortaya çıkan şikâyetleri ortadan kaldırdığı gibi; osteoporoz tedavisinde de olumlu sonuçlar vermektedir. Diyabet ya da kanser gibi hastalıkların tedavisine sağladığı katkılar da düşünüldüğünde sporun ne kadar önemli olduğu daha rahat anlaşılabilir. İdeal ve en ucuz tedavi hasta olmamaktır. Spor yapmak, hastalıklardan korunmamızın yanında kas dokumuzu artırır ve sağlıklı bir vücuda sahip olmamızı sağlar. Spor, kondisyonu geliştirmesi, hareketliliği ve üretkenliği artırması sayesinde kadının kendine güveninin ve benlik saygısının artmasını sağlar. Bu sayede kadının zinde, kaliteli ve mutlu bir yaşam sürmesine aracılık eder” ifadelerini kullandı.

selcuklu-belediyesi-spor-tesisleri-4.png

PROFESYONEL EKİPLE KALİTELİ HİZMET

Üyelerin vücut değerlerini ölçtüklerini ve bu doğrultuda egzersiz programları düzenlediklerini belirten Işıl Irk, “Amacımız yalnızca sporu yapıp geçmek değildir. Aynı zamanda vücut ölçüm cihazıyla her ay üyelerimizin spor yaptıktan sonraki analizlerini yapmaktayız. Yağ oranlarını, kas oranlarını not ederek çalışmalarının sağlıklı bir şekilde sürmesini sağlamaktayız. Üyemiz kayıt olduktan sonra vücut değerlerini başlangıçta ölçmekteyiz. Daha sonra da her ay düzenli ölçümler gerçekleştirmekteyiz ve ona göre egzersiz programını düzenlemekteyiz. Bünyemizde bulunan tüm antrenörlerimiz Spor Bilimleri Fakültesi bölümünden mezundur. Belgesi olmayan hocaları bünyemizde bulundurmamaktayız. Profesyonel ekiple hizmet vermekteyiz. Sportif faaliyetlerin dışında üyelerimizin sosyal yaşantılarına da dokunmaktayız. Antrenörlerimiz belli günlerde sosyal faaliyet düzenlemekte ve gezilere götürmektedirler. Üyelerimizin sosyalleşmelerine de katkıda bulunmaktayız” şeklinde konuştu.

selcuklu-belediyesi-spor-tesisleri-5.png

HER DÖNEMDE KAYIT İMKÂNI

Her dönemde yeni kayıt alabildiklerini söyleyen Işıl Irk, “Sınırlandırılmış bir kayıt dönemimiz yoktur. İnsanlar diledikleri zaman nüfus cüzdanı fotokopisiyle tesislerimize gelip kaydolabilir ve bu imkânlardan faydalanabilir. Piyasanın çok altında, cüzi bir ücret almaktayız. Her üyemiz, seanslara uyduları taktirde tesislerimizdeki yüzme ve fitness alanlarından sınırsız yararlanabilmektedir. Kadın sağlıklı olduğunda, spor bilincini kazandığına, toplum da aynı bilince sahip olacaktır” dedi.

selcuklu-belediyesi-spor-tesisleri-6.png

‘KALİTELİ YAŞAM İÇİN SPOR’

Selçuklu Spor Tesisleri bünyesinde hanımlara çeşitli projelerle farklı hizmetler de verdiklerini dile getiren Işıl Irk, “‘Kaliteli yaşam için spor’ adında bir proje yürütmekteyiz. Bu projemizi, Selçuk Üniversitesi’yle beraber sürdürmekteyiz. Hanımlara nefes egzersizi yaptırıyoruz. İnsan vücudu ve sağlığı için doğru nefes çok önemlidir. Hem spor bilincini aşılamaya çalışıyoruz hem de düzenli nefesle sağlıklı bir yaşam öneriyoruz. Farklı bir hizmet olarak yaklaşık 2 yıldır bunu da devam ettiriyoruz. Sosyal tesislerden faydalanan tüm hanımefendiler ekstra ücret olmaksızın bu imkânımızdan da faydalanabilmektedir. Yine daha önce obeziteyle ilgili halk sağlığı müdürlüğüyle ortak yürüttüğümüz bir projemiz oldu. Onda da obezite riski olan bayanların hepsini sağlık bakanlığında görevli diyetisyen ve psikolog arkadaşlarımıza yönlendirerek hanımların ücretsiz hizmet almalarını sağladık. Bu tür ekstra hizmetlerimiz devam etmektedir. Selçuklu Spor Tesisleri’ne üye olan herkes sağlıklı bir yaşam için gerekli donanımlara sahip olmaktadır” ifadelerini kullandı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

selcuklu-belediyesi-spor-tesisleri-7.png

selcuklu-belediyesi-spor-tesisleri-8.png