Selçuklu’da projeler hayat buluyor

Selçuklu Belediyesi tarafından Selçuklu’nun yaşam kalitesine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen Proje Destek Programı, üçüncü yılında da projelere destek vermeye devam edecek.
Selçuklu’da projeler hayat buluyor

Selçuklu Belediyesi tarafından Selçuklu’nun yaşam kalitesine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen 2018 Proje Destek Programı, üçüncü yılında da projelere destek vermeye devam edecek. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay tarafından gerçekleştirilecek olan 2018 yılı Proje Desteği bilgilendirme toplantısı düzenledi. Selçuklu Belediyesi olarak Proje Destek Programı kapsamında 2016 yılında 27 projeye 1 milyon 100 bin TL destek verdiklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 2017 yılında da 35 projeye 2 milyon 811 bin TL destek verdiklerini söyledi.  Selçuklu Belediyesi olarak Selçuklu’da yaşayan herkesin fikrine önem verdiklerinin altını çizen Başkan Altay, Selçuklu’nun kalkınması için irade koyan, proje üreten, destek talep eden herkesle işbirliği yapmaya gayret ettiklerini belirterek 2018 yılı Proje Destek Programı başvurularının 20-27 Kasım tarihleri arasında olacağını söyledi.

SELÇUKLU’YU İYİ BİR GELECEĞE TAŞIMA AMACINDAYIZ

Selçuklu Belediyesi’nin birçok alanda faaliyet yürüttüğünü ve bu çalışmalarla amaçlarının Selçuklu’yu daha iyi bir geleceğe taşımak olduğunu ifade eden Başkan Altay,“ Şuna inanıyoruz ki kalkınma olması için hep birlikte çalışmaya ve gayrete ihtiyaç var. Göreve geldiğimiz ilk günlerde Selçuklu’yu birlikte yöneteceğiz ve ortak akla önem vereceğimizi ifade etmiştik. Bugün burada onun yansımalarını görüyoruz” diye konuştu.  Başkan Altay, 2016 ve 2017 yılında geçtiğimiz yıl yapılan projelerle ilgili bir sunum gerçekleştirerek bu yılki projeler hakkında bilgi verdi.

STK’LAR KENDİLERİNİ İFADE ETME İMKANI BULUYOR

Sağladığı desteklerden dolayı teşekkür eden Konya STK Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil, “Konyamıza, bölgemize, ülkemize ve coğrafyamıza, daha doğrusu dünyamıza hizmet etmek için böyle güzel projelerle çalışmalarını sürdürmek için böyle güzel teşkilatları takdir etmemek mümkün değil. Bu çalışmanın diğer belediyelere örnek olacağını ümit ediyoruz. Birçok konuda sosyal dokuyu geliştirecek projelerle STK’lar kendilerini ifade etme imkanı buluyorlar”şeklinde konuştu.

PROJE DESTEĞİ KURUMSAL MANTIĞA KAVUŞTU

Selçuklu Belediyesi’nin proje destek programı ile proje desteğini kurumsal bir mantığa kavuşturduğunu ifade eden Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer,“ Bu sayede  toplum yararına olan projeler hem bir kriter dahilinde hazırlanıyor hem de daha şeffaf ve nitelikli bir değerlendirme mantığına sahip oluyor. Hayata geçirilecek olan projelerin ilçemiz ve şehrimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

İSMAİL POÇAN / YENİ HABER