Selçuklu’dan Sızma’ya 2 tesis birden

Selçuklu Belediyesi tarafından Sızma Mahallesi’ne kazandırılan sosyal tesis düzenlenen törenle açıldı. Ayrıca mahalleye yapılacak anaokulunun da temeli atıldı.
Selçuklu’dan Sızma’ya 2 tesis birden

Selçuklu Belediyesi, merkeze kazandırdığı projelerle şehrin prestijine katkı sunarken civar mahallelere kazandırdığı hizmetlerle de ilçenin her noktasına kaliteli ve modern hizmet götürüyor. Selçuklu’ da yaşayan vatandaşların ihtiyaç ve isteklerine göre hizmet planlaması yapan Selçuklu Belediyesi, Sızma Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Sosyal Tesisi düzenlenen törenle açarken yapımına başlanan Sızma Anaokulunun da temelini atıldı.

Sızma Mahallesi’nde gerçekleşen açılış ve temel atma törenine Ak Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Selçuklu Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Avcıoğlu, Ak Parti İl ve İlçe teşkilatı üyeleri, Selçuklu Belediyesi meclis üyeleri ve başkan yardımcıları, muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı. 

Sızma Sosyal Tesisinin açılışının da selamlama konuşması yapan Sızma Mahalle Muhtarı  Muhtarı Seyit Salan, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a Sızma Sosyal Tesisinin kazandırılmasından dolayı teşekkür etti.

Konuşmasına bugün bizim için mutlu bir gün diyerek başlayan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay,”Bugün 1 tesissin açılışını gerçekleştiriyoruz, bir tesisimizin de temel atma töreni yapacağız, ayrıca Devlet Su İşleri tarafından dere ıslahı ile ilgili bir müjde daha var. İnşallah Sızma üç önemli hizmete kavuşmuş olacak” dedi.

Sızma’ya Yatımlar Artarak Devam Edecek

Selçuklu Belediyesi tarafından Sızma’ya kazandırılan yatırımlara ve yeni kazandırılacak olanlara da  değinen Başkan Altay, “Sızma Sosyal Tesisi 807 bin TL’ye mal oldu ve Sızma’daki birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak. Mahallede eksikleri tamamlamak için gayret ediyoruz. Aynı zamanda şuan anaokulunun da temel atma törenini gerçekleştiriyoruz.  Yine ekiplerimiz sağlık ocağının tadilatını yapıyorlar. Ayrıca bir kütüphane kazandırmak için gerekli çalışmalar yapıyoruz.  Muhtarımızın baştan beri çok ısrarla söylediği merkezdeki köy konağının tadilatı da gerçekleştirilecek. Baharla birlikte de kaldırım yol çalışmalarına devam edecektir. Bugüne kadar yapmış olduğumuz hizmetler bundan sonra

yapacaklarımızın garantisidir İnşallah tüm bunların Sızma’ya güzellikler katmasını temenni ediyorum” dedi.

Sızma Bize Hep Destek Oldu

Hizmet için istikrar ortamının önemine dikkat çeken Başkan Altay, “Sızma 2014 yılındaki yerel seçimlerinde bize yüzde 67 oy vermiş. O günden itibaren oylar yükselerek gidiyor. 1 Kasım seçimlerinde % 91.95 oy vermişsiniz. Teşekkür ediyoruz,  Allah sizlerden razı olsun. Biz sizin bu desteğinizle hizmet etmeye devam edeceğiz, gayret edeceğiz. Önümüzde bir referandum süreci var. Artık çok az bir zaman kaldı. 3 hafta sonra sandık milletin önüne gelecek. İnşallah Sızma’dan % 95’in üzerinde bir oy bekliyoruz. İnşallah sandıkta bunun gereğini yapacağınıza inanıyoruz. Nerede bir istikrar varsa orada hizmet oluyor. Belediye seçimleri 5 yılda bir yapılıyor ve belediye başkanları planlayarak bu beş yıl boyunca hangi hizmetler yapacaklarına karar veriyorlar ve bununla ilgili bütçeler oluşturuluyor. Daha sonra hizmetler adeta bir yağmur gibi yağıyor” dedi.

Selçuklu Belediyesi'ne Sızma Sosyal Tesisi’nin kazandırılmasından dolayı teşekkür eden AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer,“ İnsanların olduğu yerde ihtiyaçlar ve hizmet talepleri tükenmez ve devam eder. Ama bu hizmetlerin sürdürülebilir olması için öncelikli olarak büyük ve güçlü Türkiye'nin istikrarlı bir şekilde devam etmesi gerekiyor. Bu manada da ülkemiz için çok önem taşıyan bir referandum sürecinin ara peşindeyiz. Türkiye son yıllarda ekonomiden, siyasette, sosyal alanlardan sağlığa kadar birçok alanda çok büyük kazanımlar elde etti. 16 Nisan referandum ile bu hizmetlerin devamlılığını sağlayacak kurumsal bir yapıya kavuşmak istiyoruz” dedi.

Sızma Mahallesine kazandırılan Sosyal Tesis ve temeli atılan anaokulunun mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarına karşılık vereceğini ifade eden Ak Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, mahalleye kazandırdığı hizmetlerden dolayı Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür etti. Sızmalı vatandaşlardan 16 Nisan Referandumu için güçlü destek isteyen Erdoğan, “Bizim milletimize arife tarif gerekmez sözü çok yakışıyor. Siz gerçekten arif bir milletsiniz, aziz bir milletsiniz. Bunun gereğini de her zaman yaptınız, yapmaya da devam edeceksiniz” dedi. 

Protokol konuşmalarının ardından Sızma Sosyal Tesisi yapılan dua ve kurdele kesimi ile hizmete girdi.