Selçuklu'nun 'Bir Destandır Çanakkale' programı ve sergi açılışı gerçekleşti

Selçuklu Belediyesi'nin 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle 12-18 Mart tarihleri arasında düzenlediği "Bir Destandır Çanakkale" programının ve Çanakkale Gezici Müzesi ve fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi.
Selçuklu'nun 'Bir Destandır Çanakkale' programı ve sergi açılışı gerçekleşti

Selçuklu Belediyesi tarafından Selçuklu Kongre Merkezinde düzenlenen Gezici Müzesi ve fotoğraf sergisine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Programda 5 yaşındaki Osman'ın İstiklâl Marşı'nın 10 kıtasını okuması da büyük beğeni topladı.  Programın açılışında konuşmasını gerçekleştiren Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı,"Coğrafyamızda yaşadığımız olaylar istiklâl ve istikbal mücadelesinin ne kadar önemli olduğunu bugün çok daha iyi gösteriyor. 100 yıl önce yaşanan bu mücadelenin değerini çok iyi bilmemiz ve gençlerimize, çocuklarımıza çok iyi bir şekilde anlatmamız gerekiyor" dedi.

sel-2.jpg

'MİLLİ ŞUURLA YETİŞSİNLER DİYE...'

Özellikle gençlerin milli şuurla yetişmeleri için pek çok çalışmaya imza attıklarını ifade eden Başkan Ahmet Pekyatırmacı, 'Selçuklu Belediyesi olarak önceki dönemlerde de pek çok çalışmaya imza attık. 2016-2018 dönemlerinde 30 bin gencimizi Çanakkale'ye götürdük ve Çanakkale muharebelerinin gerçekleştirildiği tarihi yarımadada o duyguyu ve o atmosferi yaşamalarını temin etmiş olduk. Bugün de yine aynı şekilde gençlerimizin milli şuurla yetişmeleri için pek çok çalışmaya imza atıyoruz. Bugün İstiklal Marşı'mızın kabulünün 101. yıldönümü ve  18 Mart'ta Çanakkale Zaferi'mizin yıldönümü idrak edeceğiz. Bütün gençlerimizi ve bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz." diye konuştu.

sel-4.jpg

'İSTİKLAL MARŞI ŞEHİTLERİMİZİN KANLARI ÜZERİNE YAZILDI'

Çanakke Zaferi'nin ve İstiklal Marşı'nın önemine dikkat çeken AK Parti Konya Milletvekili Vekili ve Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, "İstiklal Marşı'nın kabulünün 101. yılındayız. Çok anlamlı bir program ve etkinlik dizisiyle beraber Selçuklu Belediyemizin o tarihi anı yaşatacak şekilde düzenlediğini görüyoruz. Yapılacak etkinliklerde bizi 101 yıl öncesine götürecek bu zaferin nasıl kazanıldığını ve İstiklal Marşı'nın nasıl yazıldığını iliklerimize kadar hissedeceğiz. Bunu hissetmeliyiz, unutmamalıyız.  Bu topraklar şehitlerimizin  kanlarıyla alındı. Bu İstiklal Marşı şehitlerimizin kanları üzerine yazıldı. Bize emanet edilen bu toprakları sonuna kadar korumak hepimizin vazifesidir"şeklinde konuştu.

sel-3.jpg

'ZAFERLER EMPERYALİSTLERİN DESTEĞİYLE KAZANILMAZ'

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, ise "Allah bu ülkeye bir daha İstiklâl Marşı yazdırmasın. Biz şunu görüyoruz. Zaferler emperyalistlerin desteğiyle kazanılmaz. Bir milletin dua ve desteğiyle kazanılır.  Osman'lar olduğu sürece İstiklal Marşı'nı okumak kalır yazmak kalmaz inşallah"ifadelerine yer verdi.

SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ

sel-1.jpg

sel-5.jpg

Etiketler :