Selçuklu'nun spora yatırımı Türkiye'ye örnek oldu

Spor ve sporcuya yaptığı yatırımla Türkiye’ye örnek olan Selçuklu Belediyesi, spor tesisleri ve spor okullarıyla ilgili bilgilendirme gezisi yapıldı. Başkan Ahmet Pekyatırmacı’nın da katıldığı tanıtım programında 35 tesis ve 60 salonda spor okulları, yarışmacı sporcular ve takımlarla birlikte spor faaliyetleri basına tanıtıldı.
Selçuklu'nun spora yatırımı Türkiye'ye örnek oldu

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu Belediyesi bünyesinde açılan yaz spor okullarını Konya’da faaliyet gösteren yerel ve ulusal basın mensuplarıyla birlikte gezdi. 


Gezi sırasında bilgilendirmelerde bulunan Başkan Pekyatırmacı; "Selçuklu Belediyesi olarak sporda geleneğimizi devam ettiriyoruz ve yaz spor okullarımız  her zaman olduğu gibi çok yoğun bir şekilde faaliyetlerini sürdürüyor. Bu sene 12 bin civarında çocuğumuz yaz spor okullarında burada eğitim faaliyetlerine katılıyorlar. Toplam 13 branşta 35 tesiste ve 60 salonda eğitimlerimiz devam ediyor. Çocuklarımız evlerinden alınarak buraya uluslararası spor salonumuza getiriliyor ve buradan da yine farklı branşlarda eğitim alan çocuklarımız branş  eğitim alanlarında, salonlarında, eğitimlerini görmek üzere  buradan da dağıtımı yapılıyor. Ben bütün ailelerimize teşekkür ediyorum. Çocuklarını  güvenerek bize teslim ettikleri için ve çocuklarıyla birebir ilgilendikleri için. Çünkü çocuklarımız bizim geleceğimiz. Biz geleceğimiz olan çocuklarımızın her alanda başarılı. Her alanda kendilerini ifade edebilmelerini arzu ediyor. Bu manada spor çok önemli. Çocuklarımızın sporda başarılı olması, sporda kendilerini ifade edebilmeleri aslında akademik anlamda da başarısını arttıran birer unsur. Hem kişisel gelişimleri, hem vücut gelişimleri, hem psikolojik gelişimleri hem de akademik gelişimleri açısından çocuklarımızın spor yapmasının çok önemli olduğunu düşünüyoruz" dedi. 

Yaz spor okullarına çok ciddi ilginin olduğunu ifade eden Pekyatırmacı; "Selçuklu'da hakikaten çocuklarımızın da spora çok büyük bir ilgisi var. Biz de tesislerimizde mümkün olduğu kadar çocuklarımıza maksimum kapasitede hizmet vermek için gayret ediyoruz ama şu an olduğu gibi 12 bin sayısı bile artık bizim için yetersiz gelmeye başladı.Tesis sayımızı arttıraraka daha yoğun olan talepleri karşılama noktasında da bu ihtiyacı gidermek için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Ben burada görev yapan bütün antrenörlerimize, hocalarımıza, spor kulübü yöneticilerimize Spor müdürlüğünde bulunan arkadaşlarımıza, hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şu anda 100 antrenörle çocuklarımızın eğitim süreçleri devam ediyor. Çocuklarımızla birebir ilgileniyoruz. Çocuklarımızın burada spor okullarında ilgisi, kabiliyeti doğrultusunda onların yönlendirmelerini yapıyoruz. Yaz spor okullarında. Tespit ettiğimiz çocuklarımız hakikaten belli branşlarda yetenekli, kabiliyetli, gelecek vadeden çocuklarımız varsa bunları daha ileriye taşınması, lisanslı sporcu olarak, milli sporcu olarak şehrimize, ülkemize katkı sunabilmeleri adına çocuklarımızın burada ilgi kabiliyetleri ve yetenekleri doğrultusunda tespitleri yapılıyor.Bu tespitler yapıldıktan sonra da onların hem kış döneminde hem okul dönemiyle birlikte antrenmanlara katılmaları  hem de belirlenen branşta kendilerini en iyi şekilde yetiştirmeleri noktasında da antrenörlerimiz, hocalarımız gereken gayreti, ilgiyi, alakayı gösteriyorlar" dedi. 

 Spor okullarımızdaki faaliyetlerin yaz boyunca devam edeceğini söyleyen Pekyatırmacı; "2,5 ay süresince devam edecek. Biz çocuklarımızın burada spor yapabilmeleri için onları her türlü imkanı sunuyoruz. Burada sadece bir kayıt ücreti olarak 200 TL ücret alıyoruz. 200 TL ücret karşılığında da çocuklarımıza bütün spor malzemelerini, çantaları, kıyafetleri dahil branşlarına göre spor malzemelerini veriyoruz. Servisle gelen çocuklarımızı da yine aynı şekilde servis hizmetinden yararlanıyorlarsa, 200 Türk lirası karşılığında bu hizmetten yararlanmış oluyorlar. Çocuklarımızı en iyi şekilde hizmet vermenin gayreti, çabası içerisindeyiz" dedi. 

Milli sporcu yetiştirmeye devam edeceklerini söyleyen Pekyatırmacı: "Selçuklu'muzda sporun önemini biliyoruz. Sporcularımızın son dönemde elde ettikleri başarılar  hem ulusal müsabakalarda hem de uluslararası müsabakalarda elde ettikleri başarılar bizim göğsümüzü kabartıyor. Yeni yetişen çocuklarımız için de güzel hedefleri ortaya koyuyor. Son dönemde tekvando branşında, güreş branşında, kickboks branşında farklı alanlarda çok önemli hem Avrupa'da hem Türkiye'de başarıları elde ettik ve altın gümüş madalyaları aldık. Inşallah bundan sonra da ımilli sporcularımız, Selçuklu Belediyespor kulübünün milli sporcuları aynı başarıları, yükselen oranlarda elde etmeye devam edecekler. U-18 utbol takımımız Türkiye Şampiyonası'nda üçüncü olarak çok önemli bir başarıya imza atmış oldu. Aynı şekilde U16ve U14 takımlarımız da Türkiye şampiyonalarının müsabakalarda mücadele ederek onlar da çok ciddi başarıları elde ettiler. Onların da aynı şekilde önümüzdeki süreçte başarılarının devamı için biz de mutlaka hem kulüp olarak hem de belediye olarak desteklerimizi en iyi şekilde sürdüreceğimizi buradan ifade etmek istiyorum. Tüm branşlarda hem uluslararası müsabakalarda hem de ulusal yarışmalarda, müsabakalarda sporcu olarak yarışan sporcularımızın  hepsini tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Burada bulunan basın mensuplarımıza bizimle birlikte olan basın mensuplarımıza da bizle birlikte oldukları için bugün. Ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

 

 

Türkiye'nin en büyük amatör spor kulüplerinden birisi olan Selçuklu Belediyespor Kulübü 1997 yılında kuruldu. Her geçen yıl sporcu ve tesis sayısını artırarak Türkiye'nin en önemli kulüplerinden birisi haline geldi.

Selçuklu Belediyespor Kulübü, Konya'da faaliyet gösteren amatör spor kulüpleri arasında ise hem tesis zenginliği, hem sporcu sayısıyla ilk sırada yer almaktadır. 20 branşta faaliyet gösteren Mavi-Beyazlı Kulüp 15.488 lisanslı sporcuya sahip. 203 Milli sporcusuyla bir çok branşta Avrupa, Dünya ve Olimpiyat dereceleri elde eden Selçuklu Belediyespor Kulübü, hem Konya'yı ve hem de ülkemizi başarılı bir şekilde temsil etmeye devam etmektedir. Selçuklu ilçesinde bulunan 35 Tesis ve 60 Salonda Spor Okulları, Yarışmacı Sporcular ve Takımlarımızla birlikte spor faaliyetleri yıl boyu sürmektedir. Konya'nın en modern Yüzme Havuzları, Tenis Kortu, Kapalı Spor Salonları ve Futbol sahalarıyla birlikte Selçuklu ilçesi sporun merkezi haline gelmiştir. Selçuklu Belediyespor Kulübümüz 2022 yılında katıldığı Ulusal ve Uluslararası müsabakalarda şu amada kadar 8 branşta 74 madalya kazandı. 31 Altın Madalya - 20 Gümüş Madalya - 23 Bronz madalya Bu süreçte 35 sporcumuzu da Milli Takıma kazandırma başarısını gösterdi. Kulübümüz, Tatköy, Başarakavak, Sızma, Tepekent, Aşağı Pınarbaşı, Yukarı Pınarbaşı köylerinde de çocukları sporla buluşturmaya ve yetenekli sporcuları Selçuklu Belediyespor Kulübüne kazandırmaya devam etmektedir.

selcuklunun-spora-yatirimi-turkiyeye-ornek-oldu-1.jpg

Branşlar

1. BASKETBOL

2. FUTBOL

3. VOLEYBOL

4. SATRANÇ

5. MASA TENİSİ

6. OKÇULUK

7. TENİS

8. CİMNASTİK

9. TAEKWONDO

10. WUSHU KUNG-FU

11. KARATE

12. KİCKBOKS

13. YÜZME

14. GÜREŞ

15. HOKEY

16. BİSİKLET

17. SU TOPU

18. JUDO

19. BİNİCİLİK

20. ENGELLİLER

selcuklunun-spora-yatirimi-turkiyeye-ornek-oldu-2.jpg

YAZ SPOR OKULLARINA YOĞUN İLGİ

Selçuklu Belediyespor Kulübü Spor Okullarında çocuklar 5 yaşından itibaren sporla tanışıyor. 13 branşta faaliyet gösterilen Spor okullarında eğitim alacak öğrencilerin branşlara göre yaş aralıkları farklılık gösteriyor. 15 yaşına kadar spor okullarında eğitim alan öğrencilerden başarılı bulunanlar antrenörlerin raporları doğrultusunda lisans çıkartılarak Selçuklu Belediyespor Kulübü lisanslı sporcusu oluyor. Yaz ve kış olmak üzere iki dönemden oluşan Selçuklu Belediyespor Kulübü Spor Okullarında çalışmalar yıl boyu devam etmektedir. Her yıl on binlerce sporcunun eğitim gördüğü Spor Okullarında öğrencilere branşa ait ücretsiz spor kıyafeti veriliyor. Spor Okullarında öğrenciler dilerse servis imkanlarından da faydalanabiliyor. Selçuklu ilçe sınırları içerisinde evi nerede olursa olsun sporcularımız evlerinden servisle alınıp, antrenman bitiminin ardından tekrar servisle güvenli bir şekilde evlerine bırakılmaktadır. Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında derece elde eden bir çok sporcumuz Selçuklu spor okullarından yetişmiştir. Selçuklu Belediyespor Kulübü 2022 Yaz Spor Okullarınaa 13 branşta 11.448 öğrenci kayıt oldu.

selcuklunun-spora-yatirimi-turkiyeye-ornek-oldu-3.jpg

SPOR TESİSLERİ

SELÇUKLU BELEDİYESİ ULUSLARARASI SPOR SALONU (MERKEZ BİNA)

SELÇUKLU BELEDİYE STADI

YENİKENT SPOR SALONU

YAZIR SPOR SALONU

ŞEHİT RIDVAN ADAM SPOR SALONU

TENİS KORT

BEYHEKİM YÜZME HAVUZU

SANCAK YÜZME HAVUZU

ŞEHİT MESUT GÜLER SPOR SALONU (Büyük Bayram Ortaokulu)

ŞEHİT FİKRET AKSUNGUR SPOR SALONU (Mustafa Karaciğan

ŞEHİT NİHAT GÜN SPOR SALONU (Ö.Fethiye Onsun İlkokulu)

ŞEHİT H. İBRAHİM TÜRKMEN SPOR SALONU (Ertuğrul Gazi Ortaokulu)

ŞEHİT ÇETİN TOTAN SPOR SALONU (Şht. Mustafa Çuhadar Ortaokulu)

ŞEHİT MUSTAFA ÇİZMECİ SPOR SALONU ( Zeki Altındağ İlkokulu)

MUSTAFA BÜYÜKKAPLAN HAFIZ İ.H.O.O.

ŞEHİT HACI OSMAN AYYILDIZ SPOR SALONU (MEHMET AKİF ERSOY LİSESİ)

ŞEHİT RESUL COŞKUN SPOR SALONU (ADİL KARAAĞAÇ LİSESİ)

ŞEHİT MUSTAFA ÖZATA SPOR SALONU (SARAYBOSNA ANADOLU LİSESİ)

ŞEHİT BATTAL YILDIZ SPOR SALONU (KEMAL AKPINAR İ.H.O.O.)

ŞEHİT MUHARREM SAMUR STADI

MAHMUT SAMİ RAMAZANOĞLU İ.H.L. SUNİ ÇİM SAHA

SANCAK SUNİ ÇİM SAHA

PİRİ REİS SUNİ ÇİM SAHA

ERENKÖY ZEKİ ALTINDAĞ ORTAOKULU SUNİ ÇİM SAHA

DOLAPOĞLU ANADOLU LİSESİ SUNİ ÇİM SAHA

HOCACİHAN İLKOKULU SUNİ ÇİM SAHA

AKINCILAR MAH. AHMET HAŞHAŞ İLKOKULU SUNİ ÇİM SAHA

ŞEHİT OSMAN DEMİR İLKOKULU SUNİ ÇİM SAHA

MUSTAFA FEVZİ SERİN İLKOKULU SUNİ ÇİM SAHA

 

KÖYLERDE BULUNAN SPOR TESİSLERİ

TEPEKENT SUNİ ÇİM SAHA

BAŞARAKAVAK SUNİ ÇİM SAHA

SIZMA KAPALI HALİ SAHA

TATKÖY SUNİ ÇİM SAHA

YUKARIPINARBAŞI SUNİ ÇİM SAHA

AŞAĞIPINARBAŞI SUNİ ÇİM SAHA

 

 

 

Etiketler :