Selçuk’ta ‘Kreatif Dokunuşlar’ sanatseverlerle buluştu

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Sanat ve Tasarım Fakültesi Moda Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şerife Yıldız’ın ‘Kreatif Dokunuşlar’ isimli sergisi Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Okka’nın katılımıyla açıldı. 
Selçuk’ta ‘Kreatif Dokunuşlar’ sanatseverlerle buluştu

Süleyman Demirel Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda açılan sergi hakkında bilgi veren Doç. Dr. Yıldız, kadının içinde bulunduğu ruhsal durumu anlatan eserler olduğunu belirterek, “Eserlerimde kadının yaratıcı tarafından etkilenip toplumdaki acılarını, serzenişlerini, tutsaklıklarını, cinsel kimliğini ortaya koyan tasarımlarımı sergiledim. Tasarımlarda bantlar kadının tutsaklığını ve serzenişlerini simgelemektedir. Kadın hakkında bilinenlerin ötesinde eski ve yeni farklılıkları yakalayarak günümüz trendlerini içinde barındıran, alışılmışın dışındaki farklılıkları yakalayarak, deneyerek eserlerimi oluşturdum. Eserlerimi drapaj yöntemiyle deneysel biçimde çalıştım. Eserlerime isim vermedim çünkü herkesin kendinden bir parça bulacaklarına inanıyorum” dedi.

“Sanatsız toplum olmaz”
Serginin açılışını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Okka ise Selçuk Üniversitesi’nin çok büyük bir üniversite olduğunu kaydederek, “Bu yıl 42’nci yılımızı kutlayacağız. Fakültelerimiz son derece gelişmiş. Geçtiğimiz hafta da Güzel Sanatlar Fakültemizde çok güzel bir sergi açılışında bulunduk. Bugün yine ‘Kreatif Dokunuşlar’ isimli çok güzel bir sergimiz var. Bu üniversite-sanayi işbirliği açısından da öğrencilerimizin hayata alıştırılması açısından da son derece önemli. Bu tür faaliyetleri son derece faydalı buluyorum ve önemsiyorum. Üniversite bir bütündür. Sanata ilginin olması çok önemli. Sanatsız toplum olmaz. Medeniyetin beşiği sanattır ama milli ve manevi değerlerimize, ahlaka uygun olması kaydıyla. Her türlü sanata desteğimiz olacaktır. Üniversitemiz ayrıca girişimcilikte bir markadır. Geçtiğimiz günlerde yapılan bir toplantıda sanayi ve ticaret odalarımız ve borsalarımız toplandık ve ne yapabiliriz öğrencilerimizle diye konuştuk. Çarşamba günü yine bir toplantımız var. Çeşitli sanatsal etkinliklerimiz var. Bugün akşam tiyatro topluluklarımızın gösterileri var. Özellikle üniversitemiz Halk Oyunları Topluluğumuzun önemli başarıları var. Spor takımımız kuruldu. Netice itibariyle kökleşmiş ve kurumsallaşmış bir üniversitenin olduğunu görmek insanları mutlu ediyor. Bu son derece güzel. Gelecek kuşaklara eserler bırakmak adına da çok güzel olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.
Açılışın ardından, Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin müzik dinletisi eşliğinde misafirler eserleri inceledi. Sergi, 3 Nisan’a kadar sanatseverlere açık olacak.