Selçuk’ta merkezi derslik ve Keykubad Köşkü açılıyor

Selçuk’ta merkezi derslik ve Keykubad Köşkü açılıyor

Selçuk Üniversitesi Merkezi Derslik Binası ve Keykubad Köşkü inşaatında incelemelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, her iki tesisin de hızlandırılarak yeni eğitim-öğretim yılına yetişmesi için ilgili birimlere talimat verdi. İnceleme sırasında Rektör Prof. Dr. Gökbel’e, Selçuk Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Osman Orhan, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Üzeyir Durmuş ile diğer yetkililer eşlik etti.

Rektör Prof. Dr. Gökbel, “Üniversitemizde derslik sıkıntısı en fazla olan İletişim, Sağlık Bilimleri ve Diş Hekimliği Fakülteleri’nin ortak kullanımına sunulmak üzere inşa edilen Merkezi Derslik Binası, öncelikli olarak bu üç fakültedeki derslik açığı ve fiziki mekan sorununu ortadan kaldıracak. Binadan ilerleyen aşamalarda diğer birimlerimizin de faydalanmasına olanak tanıyacağız. Bina, ayna anda üç bin öğrencinin ders alabileceği kapasitede planlandı. 10 bin metrekare kapalı alana sahip olan ve modern mimariyle inşa edilen bina bünyesinde 40 derslik, 15 öğretim üyesi odası, 250 kişi kapasiteli 2 adet, 350 kişi kapasiteli 1 adet amfi bulunuyor.” dedi.

 Öte yandan Keykubad Köşkünün inşaatının da tamamlandığını belirten Rektör Prof. Dr. Gökbel, ”Burası da yeni eğitim-öğretim yılında gerek öğretim elemanlarımız gerekse öğrencilerimizin kullanacağı bir sosyal tesis olacak. Selçuklu mimarisiyle tasarlanan bu yapı beslenme ve sosyal aktivite gereksinimini karşılama noktasında bizlere önemli katkı sağlayacak. 4 kattan oluşan ve 10 bin metrekare kapalı alana sahip olan Keykubad Köşkü tamamlandığında Selçuk Üniversitesi 5 bin kişilik yeni bir yemekhaneye  sahip olacak. Kampüsün merkezi bir yerinde bulunan binada 400 metrekare alana sahip 2 adet terasın yanı sıra yemekhane ve ürün satış alanları da yer alıyor.” diye konuştu.