Selçuk’ta Paralel'e geçit yok!

Selçuk’ta Paralel'e geçit yok!

15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından dekanların istifalarını dahi beklemeden görevden uzaklaştırdıklarını rektörlük tarafından göreve getirilen tüm akademik kadroların ise istifalarının alındığını söyleyen Selçuk Üniversitesi Rektörü Mustafa Şahin paralel yapıyla mücadelede gerekli adımları sert ve ivedi bir şekilde attıklarını söyledi.

Paralel yapıyı uzun süredir tanıdığını tanıdıkça da hayretler içinde kaldığını söyleyen Selçuk Üniversitesi Rektörü Mustafa Şahin, “Bu yapıyı 35 senedir tanıyorum. Tanıdıkça da tabiri caizse dudaklarım uçukladı. Başlangıçtaki atışmalarımız ufak tefek atışmalar şeklindeydi zaman içinde bu yapının dış güçler tarafından kontrol edildiği kanaati bizde oluştu. Bu yapıyla sürekli çatıştık ve her seferinde kaybeden hep biz olduk. İki dönem önceki rektörlük seçimleri de buna dâhildi. Rektör olduktan sonra Mevlana Üniversitesi ile ilgi yaptığım icraatlar nedeniyle bu üniversitenin mütevelli heyeti ve başkanı beni ziyaret ederek aba altından sopa gösterip tehdit ettiler.  Bu vakfı Vali beye teslim edin, bu işten çekilin, gereğini yapalım dedim. Bana bu iş o kadar değil dediler. 8 ay sonra her şey değişecek dediler. Biz bu olayı Şubat ayının sonuna doğru konuşmuştuk. Demek ki bunlar bir şeyleri biliyorlarmış. Ben o zaman bu söylemleri sadece kuru bir beklenti olduğunu düşünüyordum. Olayın çok daha farklı olduğunu sonradan görmüş olduk. Bunlardan her şey beklenirdi. O yüzden de bu darbe beni şaşırtmadı. Darbe kalkışmasının hemen ardından Ankara’ya TBMM’ye gittiğimizde olayın vahametini daha iyi anladım.” dedi.

gorusme-001.jpg

“GEREKENLERİ SERİ BİR ŞEKİLDE YAPIYORUZ”

4 yıl Rektör yardımcılığı görevinde bulunduğunu ve bu süreci de boş geçirmeyip tüm yaşananları gözlemlediğini belirten Şahin, “Kim kiminle oturup kalkıyor, kim hangi amaca hizmet ediyor çok iyi biliyorum. O yüzden şu anda hiç kimse bana takiyye yapamaz. Rektörlük yaptığım 6 ay süresinde sessiz sedasız ve mevcut yasalar çerçevesinde değişiklikler yaptık. Bu 5-6 aylık süreçte çok önemli bir mutfak çalışması yaptık. İnsanlar böyle ses getirecek, 10 kişinin 20 kişinin görevden alındığı bir süreci bekliyor ama bu aşamada mevcut yasalar ve mevzuat 15 Temmuz’a kadar önemliydi. Örneğin Dekanları süreleri dolmadan alamıyorsunuz. YÖK’e teklif etmeniz gerekiyor. YÖK’ten de bu teklifin geri geleceğini biliyordum. Şimdi ise dekanların istifalarını bile beklemeden YÖK’e teklif ettik. YÖK de bunu kabul etti. O dönemde yapamayacağım hamleleri şimdi yapabiliyorum. Bundan sonra da gereken her şeyi seri bir şekilde yapacağız.” şeklinde konuştu.

“TÜM YÖNETİM KADROLARININ İSTİFALARINI ALDIK”

Selçuk Üniversitesindeki istifalar ve görevden almalar hakkında da konuşan Şahin, “Şu anda bütün yönetim kadrolarındaki istifaları aldık. Dekanlar görevden alındı. Bu işlem için rektör olarak benim bir yetkim yok. Rektörün yetkisi ile atananları ise rektör görevden alabilir. Şu anda Akademik Yönetim kadrosundan bulunan 110 kişinin istifasını aldık şu anda da değerlendirme sürecindeyiz. Göreve devam etmesini istediklerimiz olacak görevden alıp değiştireceklerimiz olacak. Akademisyenlerle ilgili yetki ise YÖK’te bulunuyor. Bizim bu konuda çok öncelerden yaptığımız çalışmalar da var. Bu konuyla ilgili olarak ta gerekli merkezlerle istişare ettikten sonra gerekli adımları atacağız.” diye konuştu. 

İSMAİL KOÇ

Kaynak:YENİ HABER