Selendi’de kurtuluş coşkusu

Manisa'nın Selendi ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yılı törenlerle kutlandı.
Selendi’de kurtuluş coşkusu

Manisa'nın Selendi ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yılı törenlerle kutlandı.

Manisa'nın Selendi ilçesinin Yunan işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıldönümü çeşitli törenlerle kutlandı. Saat 10.00'da Başlayan kutlamalarda Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na Kaymakam Murat Aydın, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Raşit Yıldırım ve Belediye Başkanı Nurullah Savaş tarafından çelenk sunuldu. Törene, Selendi Kaymakamı Murat Aydın, Selendi Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Raşit Yıldırım, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, AK Parti İlçe Başkanı Muharrem Sezer, CHP İlçe Başkanı Adem Korkmaz, MHP İlçe Başkanı Salim Çıplak, Daire amirleri, STK başkanları, Selendi dışındaki il ve ilçelerde bulunan Selendililer Dernek Başkan ve üyeleri, Kula ve Selendi Muharip Gaziler Derneği üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Temsili milis kuvvetlerinin Selendi'ye girişi ve kurtuluş senaryosunun canlandırılmasıyla devam edilen programda atlı süvarilerin milis kuvvetleri adına Kara Fatma'yı canlandıran kız çocuğunu kurtarması büyük alkış aldı. Törende, Kaymakam Murat Aydın, Selendi Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş'ın halkı selamlamasının ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

"Her yıl 3 Eylül'de bu gururu yaşıyoruz"

Günün anlam ve önemine belirten bir konuşma yapan Belediye Başkanı Nurullah Savaş, "Kurtuluş mücadelesinde 5'inci süvari Kolordu Komutanı General Fahrettin Altay'ın emri gereğince, Gediz'deki 1. Süvari Tümeni, 3 Eylül 1922 sabahı harekete geçerek, Selendi Dağları'nın kötü ve sarp yollarından saat 11.45'te Selendi'ye girmiş ve ilçemizi düşmanlardan kurtarmıştır. 3 Eylül, milli mücadele sürecinde Selendi halkına büyük gurur yaşatan bir tarihtir. Selendi'de yaşayan herkes 3 Eylüllerde bu büyük gururu, paylaşıyor. Gözlerimiz doluyor, göğsümüz kabarıyor. Geçmişimizi, atalarımızı, bu topraklar uğruna seve seve canını verip şehit düşenleri, gazi olanları yad etme fırsatını bir kez daha buluyoruz. Selendi'yi özgürlüğüne kavuşturan, böyle bir şanlı tarihe sahip olmamızı sağlayan şehitlerimizi ve bugün aramızda olmayan gazilerimizi rahmetle anıyor, onların torunlarını saygı ve minnetle selamlıyorum. Ne mutlu Türk'üm diyene." dedi.

Konuşmaların ardından Manisa Şehzadeler Mehteran Takımı bir gösteri sunarken, öğrenciler günün önemini vurgulayan şiirler okudu. Protokol ve vatandaşların İlçe Jandarma Komutanlığına şükranlarını sunmasının ardından kutlamalar sona erdi.

Öte yandan kutlamalar çerçevesinde Merkez Çarşı Cami'de Öğle Namazından önce Şehitler Ruhuna Mevlid-i şerif okutulup, fakir aile çocukları için Selendi Devlet Hastanesinde toplu sünnet töreni düzenlenecek.

Selendi’de kurtuluş coşkusu

Selendi’de kurtuluş coşkusu

Selendi’de kurtuluş coşkusu

Kaynak: