Selim Sultan Elmacı Kız Kuran Kursu dualarla açıldı

Selim Sultan Elmacı Kız Kuran Kursu düzenlenen törenle eğitim öğretime açıldı. 3700 m² alana kurulan bodrum kat dahil 3 katlı Elmacı Kız Kuran Kursunda 8 derslik, idari odalar ve 300 kişilik konferans salonu bulunuyor.
Selim Sultan Elmacı Kız Kuran Kursu dualarla açıldı

Törene Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Karatay Kaymakamı Bekir Yılmaz, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, Karatay İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Arslantürk, Selim Sultan Elmacı Kız Kuran Kursu Dernek Yönetimi, Mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.

Kuran-ı Kerim Tilavetin okunmasıyla başlayan törende Elmacı Mahalle Muhtarı Ali Yiğit ve Selim Sultan Elmacı Kız Kuran Kursu Dernek Başkanı Mustafa Tellal'ın selamlama konuşmasının ardından söz alan Karatay İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Arslantürk, Karatay'da 74 adet Kuran Kursunda 4500 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi. Arslantürk, hayırseverler sayesinde yapımı kolaylaşan Kuran Kurslarının en kısa zaman içinde tamamlanarak eğitime açıldığını vurguladı.

selim-sultan-elmaci-kiz-kuran-kursu-dualarla-acildi.jpg

Dinimizde eğitimin yeri başkadır diyen Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, İslamiyet'in ilk emri "Oku" olduğunu ve ilk ayetlerinde ise "Kalem" kelimesinin geçtiğini dile getiren Prof. Dr. Akpınar, Kuran Kursları sayesinde "Oku" emrinin yerine getirildiğini ve bu bakımdan Konyalıları yaptıkları yardımlardan dolayı takdir ettiğini sözlerine ekledi.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ise konuşmasında Elmacı Kuran Kursu binasının bir yıl gibi kısa bir sürede hayırseverlerin yardımlarıyla tamamlandığını ve bunun akabinde Karatay Belediyesi olarak çevre düzenlemesini yaptıklarını söyledi. Belediye olarak gerçekleştirilen Revizyon İmar Planı çerçevesinde her bölgede olduğu gibi bu bölgenin de gelişeceğini ifade eden Hançerli, mahalleye hizmet eden caminin yetersiz kalacağını ve yeni bir cami yapılması hususunda üzerlerine düşeni yapmanın gayreti içerisinde olacaklarını vurguladı. Nerede bir Kuran Kursu yapılıyor ise Karatay Belediyesi olarak bir katının yapımını üstlendiklerini dile getiren Başkan Hançerli, Karatay'da 400 caminin bahçe duvarı ve çevre düzenlemesini de yaptıklarını sözlerine ekleyerek Selim Sultan Elmacı Kız Kuran Kursunun hayırlı olmasını diledi.

Ardından söz alan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Allah'ın kitabının okunup öğrenileceği, ezberlenip yaşanılacağı bir ortamın sunulduğu kurs açılışında bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, Kuran Kurslarının Kuran'ın ezberlenmesi, yaşanması ve yeni nesillere taşınması adına çok önemli hizmet veren kurumlar olduğunu söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Kuran Kursları sayısının armasını önemsediklerini belirten Prof. Dr. Yılmaz,  "Türkiye'de hafızlığın en yaygın illerin başında olan Konya yüz akımızdır" dedi. Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, hayırseverlere desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Son olarak söz alan Karatay Kaymakamı Bekir Yılmaz ise konuşmasında Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutlayarak, Elmacı Kız Kuran Kursunun hayırlı olmasını diledi. Yılmaz, "Bütün amacımız çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamak, çocuklarımıza pozitif bilimler ile ilgili eğitim verirken, onlara dinini, diyanetini ve aynı zamanda ahlak değerlerimizi de öğretmek hepimizin görevidir" dedi.

Konuşmaların ardından Selim Sultan Kız Kuran Kursu okunan dualar eşliğinde törene katılan protokol tarafından hizmete açıldı.