Selman Özboyacı: Gençlik en büyük potansiyeldir

Gençliğin Türkiye’nin en büyük gücü olduğunu belirten AK Parti 27.Dönem Milletvekili Adayı Selman Özboyacı, “24 Haziran seçimlerinde 17 milyon civarında 18-30 yaş arası vatandaşımız oy kullanacak. Yani o verecek her üç kişiden birisi genç” dedi.
Selman Özboyacı: Gençlik en büyük potansiyeldir

Konyalıların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve AK Parti’ye olan teveccühlerinin son derece yüksek olduğunu belirten AK Parti Konya 27.Dönem Milletvekili Adayı Selman Özboyacı, “Bunu Konya her seçimlerde ispat ediyor. Bu teveccühün her seçim döneminde artarak ilerlediğini görüyoruz. Bilhassa 2 Haziran’da gerçekleştirilen Konya mitinginde de yine Konyalılar Cumhurbaşkanımızı bağrına bastı. Cumhurbaşkanımız bilhassa milletin bağrından kopmuş bir lider. Bizim tabirimizle milletin adamı. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımızın seçimi ve dolayısıyla onun ‘Aşkım, sevdam, kavgam’ diye nitelendirdiği ve bize emanet ettiği AK Parti’nin sahadaki karşılığı doğal olarak çok çok yüksek oldu. Şükürler olsun vatandaşlarımızdan çok olumlu tepkiler alıyoruz. 29 yaşında genç bir vekil adayı olarak özellikle genç kardeşlerimizden çok olumlu yönde tepkiler alıyoruz. Çok ciddi bir teveccüh görüyoruz. Onlarla muhabbet ediyoruz. Kamuoyunda çok yanlış bir algı var. Gençler arasında sanki AK Parti dördüncü sıradaki parti, oyları giderek azalıyor gibi söylenti var. Gençlik kollarında yaptırdığımız araştırmalarda da bunun çok yanlış olduğunu ortaya çıkardık. Sahada gördüğümüz karşılığında da bu iddianın yanlış olduğunu çok net ifade edebilirim. Dolayısıyla AK Parti’nin en önemli özelliği milletiyle kurduğu iletişimdir. Saha çalışmalarında gezerken bir gülümseme, bir el sıkışma ve içten sarılma, her şeye bütün dünyaya bedel diyebiliriz. Şuan saha çalışmalarında hiçbir problem yok. Vatandaşlarımızın hem Cumhurbaşkanımıza hem de AK Parti’ye olan teveccühü üst düzeyde” dedi.

selman-ozboyaci-saha-calismasi-(1).png

“DÜNYA GÜNDEMİNİ İLGİLENDİRİYOR”

“Siyasilerin klasik bir söylemleri vardır. Önümüzdeki seçimler çok önemli derler. Ama gerçekten 24 Haziran seçimleri belki de Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimidir” diyen Selman Özboyacı, “Ülke olarak sistem değişikliğine gidiyoruz. Malumunuz 16 Haziran seçimlerinden evet çıkmasıyla beraber Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiş yaptı ülkemiz. Bunun fiili olarak uygulanmaya başlayacağı tarih de 24 Haziran olacak. Bu sebeple hem Konya, hem Türkiye hem de bütün dünya gündemi açısından çok önemli bir seçime gidiyoruz. Bugün Türkiye 20 farklı ülkede asker bulunduran bir ülke. Güçlü, kudretli bir ülke. Aynı anda hem ekonomik mücadele verebilen, hem askeri operasyonlarını devam ettiren hem kalkınmayı ve büyümeyi sürdüren, hem birlik ve beraberliği sağlamış, hem kültürel ve sosyal açıdan çeşitli gelişmeler yaşayan bir ülke, hem de 16 yıldır müthiş bir yatırım, değişim ve dönüşüm siyasetiyle beraber ülkedeki adeta bir palazlanma dönemini geride bırakıyor. Cumhurbaşkanımızın da ifadesiyle 24 Haziran süreci büyük ustalık dönemi olarak görülüyor” şeklinde konuştu.

selman-ozboyaci-saha-calismasi-(2).png

“GÜÇLÜ ÜLKENİN YÜRÜYÜŞÜ SEKTEYE UĞRAMAMALI”

AK Parti’nin 16 yıllık birikimini bundan sonra ülkenin gelişmesi için kullanacağını ifade eden Özboyacı, “Böyle güçlü ve kudretli bir ülkenin yürüyüşünün sekteye uğramaması lazımdır. Dolayısıyla güçlü bir ülkenin başına güçlü bir lider gerek. Güçlü bir liderin arkasına da güçlü bir meclis yapısı gerekiyor. Biz güçlü meclis, güçlü lider, güçlü Cumhurbaşkanı ve güçlü Türkiye sloganı kullanıyoruz. Bir de yaparsa yine AK Parti yapar diyoruz. Bütün milletimizin bilhassa esnafımızın takdir ettiği bir konu. Kiminle seçimle alakalı konuşsak zaten bugünlere ülkemizi AK Parti getirdi, bundan sonra da hataları düzeltecek olan eksikleri giderecek olan yine AK Parti’dir diyorlar. Bu sebeple 24 Haziran seçimleri çok önemli çok kritik bir seçimdir. Mesele memleket meselesidir. Ben bütün milletimize 24 Haziran’da Türkiye’nin büyük yürüyüşünün devam etmesi için, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve onun genel başkanı olduğu AK Parti’ye genel seçimlerde en üst düzeyde destek vererek Türkiye’nin büyük yürüyüşünde bize destek olmaları konusunda çağrıda bulunuyoruz” dedi.

selman-ozboyaci-saha-calismasi-(3).png

“TÜRK MİLLETİ ÖZEL BİR TOPLUM”

Türk milletinin özel bir toplum olduğunu ve genç nüfusuyla siyasete oldukça duyarlı olduğunu belirten Selman Özboyacı, “Batıya baktığımız zaman özellikle Avrupa ülkelerinde gittikçe yaşlanan bir nüfus var. Var olan genç nüfus da ülke meselelerine, politikaya, siyasete oldukça ilgisiz. Bunu yıllardır gençlik çalışmaları yaptığımız bazı STK’larda, katıldığım AB projelerinden biliyorum. Bize Avrupalı arkadaşların hep söylediği bir şey vardır. Siz ülkenizde siyasete ilgili bu kadar genci nasıl buluyorsunuz diye. Çünkü bizde gençlerin 10’da 9’u bunlarla ilgilenmez. 10’da 1’i de akademik olarak okulunu okur, daha sonra mecburen ilgilenir diyorlardı. Bizim toplumumuz özel bir toplum. Her sokağın başındaki kahvehanede her akşam devlet kurulur. Siyaset mutlaka konuşulur. Nitekim bu ülkede siyasete ilgisiz insan sayısı çok azdır. Dolayısıyla gençlerin içerisinde bu oran çok yüksek. Türkiye’nin en büyük gücü ve potansiyeli gençlik nüfusudur. Bugün 17 milyon civarında 18-30 yaş arası vatandaşımız oy kullanacak. Toplam seçmen sayımız yaklaşık 55 milyon civarında. Yani oy kullanacak her üç kişiden birisi genç desek yanlış demiş olmayız. Bir de çok ilginç bir istatistik var. 24 Haziran seçimlerinde ilk defa oy kullanacak genç sayısı 1.6 milyon. Yani 18 yaşına yeni basmış kardeşlerimiz bu oranda. Neredeyse yüzde 3’lere falan tekabül ediyor. Çok ciddi bir rakam. Bu ülkenin gençlere çok ciddi ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

selman-ozboyaci-saha-calismasi-(4).png

“GENÇLER VE KADINLARA AKTİF ROL VERİLİYOR”

“AK Parti olarak bu ülkenin gençlerini sadece gelecek olarak görmüyoruz. Bugünün enerjisi, dinamizmi, farklı düşüncesi, çağı yakalama, gündemi yakalama adına gençlere AK Parti çok önem veriyor” diyen Özboyacı, “Bütün karar alma mekanizmalarında gençlere ve kadınlara aktif rol veriyor. 3.5 yıldır AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığını yapan bir siyasetçi olarak şunu çok net ifade edebilirim, partimizin aldığı kararlarda gençlerin ve kadınların her zaman imzası olmuştur. Bizlerin fikirleri alınmadan cumhurbaşkanımız partiyle alakalı bir karar vermemiştir, nitekim milletvekili aday adaylarının değerlendirildiği, mülakat yapıldığı alt komisyonlarda birer tane gençlik ve kadın kolları üyesinin bulunması çok önemli. Bu komisyonlar 5 kişilik bu komisyonda onların bulunması her merkez karar yürütme kurulu toplantısında gençlik kolları ve kadın kolları başkanlarının o toplantıya katılması, cumhurbaşkanımızın ve partimizin gençlere verdiği önemi görmemiz açısından çok önemlidir” şeklinde konuştu.

SELMAN ÖZBOYACI KİMDİR?

selman-ozboyaci-kimdir.png

1989 Konya doğumlu olan Selman Özboyacı, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Halen yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. İnşaat sektöründe hizmet veren bir aile şirketinin yöneticiliğini yapmakta olan Özboyacı, AK Parti Konya Gençlik Kolları İl Başkan Yardımcılığı ve vekâleten İl Başkanlığı görevlerinde bulundu. AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı, Ekonomik İşler Başkanlığı görevine halen devam etmektedir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi, İstanbul Öğrenci Kulüpleri Platformu ve Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi’nde yönetim kademelerinde bulunan Özboyacı, iyi derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve 1 kız babasıdır.

selman-ozboyaci-yeni-haber-secim-dergisi-(1)-001.pngselman-ozboyaci-yeni-haber-secim-dergisi-(2)-001.pngselman-ozboyaci-002.png

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU - YİĞİT BERKAY ÇOPUR | YENİ HABER SEÇİM DERGİSİ