SELSİAD, terör saldırısını kınadı

Selçuklu Sanayici İşadamları Serbest Meslek Mensupları Derneği (SELSİAD) Genel Başkanı İsmail Hakkı KOLAT, İstanbul Atatürk Havalimanı‘nda yaşanan terör saldırısını kınayan bir basın bildirisi yayınladı.
SELSİAD, terör saldırısını kınadı

Genel Başkan Kolat, “Yine insanlık dışı bir saldırı... İçimiz kan ağlıyor.  İnsanlığın tüm değer, yasa ve normlarını hiçe sayarak çok sayıda masum insanımızın hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına sebep olan, acımasız terör eylemini şiddetle kınıyorum. Gün geçmiyor ki bir terör haberi, şehit haberi duymayalım.  Millet olarak her geçen gün üzüntü, şaşkınlık, nefret ve infialimiz artıyor” dedi.

Avrupa Konseyi İlkelerine Tamamen Aykırı

Saldırının hiçbir şekilde haklı açıklamasının olamayacağını ifade eden Kolat, “Sivilleri hedef alan bu insanlık dışı saldırılar, yaşam hakkının ve uluslararası hukukun en temel ilkelerinin ihlâlidir. Avrupa Konseyi ilkelerine tamamen aykırı olan; masum insanlara yönelik bu şiddet eylemlerinin, hiç bir şekilde haklı bir açıklaması ve savunması yapılamaz. Uluslararası kamuoyunu, terörizme karşı birliğe çağırıyor; tüm dünya insanlığını duyarlılığa davet ediyorum” dedi.

Milletimiz Asil ve Vakur Tavrını Korumaktadır

Terör saldırılarının sona ermesi için elbirliğiyle hareket edilmesi gerektiğini belirterek, “Evdeki yangın söndürülmezse komşu evlere de sıçrar. Dolayısıyla bu terör saldırılarının sona ermesinde tüm dünya devletleri ve insanlık birlikte hareket etmelidir. Milletimiz vakur ve asil tavrını korumaktadır. Millet olarak birlik ve beraberliğimiz devam edecektir. Atatürk Havalimanı’ndaki saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Hakk’tan rahmet; aile ve yakınlarına başsağlığı, sabır, metanet; yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” dedi