Sendikalardan “FETÖ’süz bir eğitim dönemi” değerlendirmesi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından ciddi bir temizliğin yapıldığı milli eğitim camiası, 2016-2017 eğitim öğretim yılına hazırlanıyor.
Sendikalardan “FETÖ’süz bir eğitim dönemi” değerlendirmesi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından ciddi bir temizliğin yapıldığı milli eğitim camiası, 2016-2017 eğitim öğretim yılına hazırlanıyor.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan eğitim sendikaları başkanları, Türkiye geneli yaklaşık 20 bin öğretmenin görevden uzaklaştırıldığına dikkat çekerek, bu süreçten olumsuz yönde etkilememek için titiz davranılması ve öğretmen açığının yeni eğitim öğretim dönemi başlamadan telafi edilmesi gerektiği uyarısında bulundular. 2016-2017 eğitim öğretim döneminin 19 Eylül'de başlayacağını belirten Türk Eğitim-Sen Van Şube Başkanı Kutbettin Yıldız, "Malum olduğu üzere her yıl öğretmen açığımız devam ede gelmektedir. 15 Temmuz'da biliyorsunuz alçakça bir darbe girişimi oldu. FETÖ terör örgütüne yandaş ya da yakın olan öğretmen, emniyet mensubu, asker ve diğer kurumlarda çalışan devlet memurunun örgüte yakınlık derecesine göre aşağı yukarı 100 bin civarında kamu çalışanı açığa alındı. Bu arada öğretmenlerden de 20 bin civarında açığa alındı. Tabi bir kısmına görevden el çektirilirken, soruşturmalar ise devam ediyor. İlimizde ise net olmamakla birlikte yaklaşık olarak 400 öğretmenin açığa alındığını biliyoruz" dedi.

"Öğretmenlerimiz milli ve manevi değerlere göre yetiştirilmeli"

Sorunun öğretmenlerin yetiştirilme tarzından da kaynaklandığını aktaran Yıldız, "Öğretmenlerimiz milli ve manevi değerlere göre yetiştirilmelidir. Öte tarafta hakikatten açığa alınan öğretmenlerin içinde örgütsel anlamda çalışanların tespitlerinin titizlikle yapılanması ve görevlerine son verilmesinde fayda var. Devletine ihanet eden, halkın vergileriyle alınan silahları halka doğrultan ve devletin altına dinamit koymaya çalışan bu ihanet şebekesinin üyeleri öğretmen de, memur da, asker de olmamalıdır" şeklinde konuştu.

"Van'da 400 civarında öğretmen açığa alındı"

15 Temmuz darbe kalkışmasını bir işgal girişimi olarak nitelendiren Eğitim Bir-Sen Van Şube Başkanı Osman Ayşin ise, "15 Temmuz gecesi ülkemizde FETÖ terör örgütü tarafından girişilen işgal hareketi ile ülkemizin gündemi tamamıyla değişti. Özellikle eğitim camiasında ciddi anlamda olumsuzluklar yaşandı. Ülke genelinde FETÖ ile ilişkileri bulunan çok sayıda öğretmen açığa alınırken, ilimizde de 400 civarında bir sayı belirtilmektedir" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu açığı kısa sürede kapacağına inandıklarını ifade eden Ayşin, "İnancımız şudur ki bakanlığımız kısa süre içerisinde bu öğretmen açığını telafi edecektir. Bu noktada umutluyuz. Bakanlığımızın eğitim öğretimin sorunsuz bir şekilde başlaması adına ciddi çabaları olduğunu da biliyoruz. Eğitim öğretim kurumu Türkiye'nin en büyük ve hayati öneme sahip kurumlarından bir tanesidir. Onun için yeni döneme sıkıntısız bir şekilde başlamamız son derece önemlidir" ifadelerini kullandı.

Sıkıntılar yaşanacak diye de kesinlikle FETÖ terör örgütü mensubu olan öğretmenlerin tekrar göreve başlatılmasından yana olmadıklarını sözlerine ekleyen Ayşin, "Öğretmensiz kalmaya tahammülümüz var ama o yapının kurumlarımız üzerinde emellerine hizmet edilmesine ve çocuklarımızı zehirlemesine asla tahammülümüz yoktur" şeklinde konuştu.

Sendikalardan “FETÖ’süz bir eğitim dönemi” değerlendirmesi

Sendikalardan “FETÖ’süz bir eğitim dönemi” değerlendirmesi

Kaynak: