Fatma Betül Felhan

Fatma Betül Felhan

SENE DE BİRGÜN KADIN!

SENE DE BİRGÜN KADIN!

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü kutlu olsun çok demek isterdim fakat şuan içimden gelmiyor. Kadının en çok sömürüldüğü bir zaman da kadın haklarından bahsetmek sadece vicdan rahatlatması olabilir.

 

Kadınların savaşlarda, köşe başlarında hunharca öldürüldüğü bir zaman düşünün. Hiç suçu günahı yokken katledildiğini. Elinde yavrusu ile ülke ülke gezip sığınacak bir liman aradığı bir zaman düşünün. Kadın güçlüdür deyip her türlü işkence yapıldığı bir zaman.

 

Kadın çiçektir demek yani bir çeşit ottur ama bu otun görüntüsü güzel. İstediğin zaman onu koparıp atabilirsin. Zaten senin bakımına muhtaç bir varlık sen olmasan bir hiçtir demektir aynı zamanda. Kadın çiçek falan değildir kadın kadındır. İçinde yaratıcının ismi tezahür etmiştir. Kadın içinde rahim saklar. İçinde mucizeler gerçekleşir. Onun için kadının bir şeye benzemesine gerek yoktur kadın, kadın olarak güzeldir. Kadın ana olarak güzeldir. Ve en önemlisi kadın gülümserken güzeldir. Rabbinin içinde harikalar yarattığı kadın nasıl zayıf olabilir.

 

Günümüzde kadının rahat ve ferah bir hayata kavuştuğunu söyleyen birileri var! Bu kime ve neye göre bir rahatlama. Kadın ve erkek eşitliğinden bahsediliyor. Rabbimiz bizi eşit yaratmazken nasıl bir eşitlikten bahsedebilirsiniz. Eşitlik adalet değildir. Şuan ki kadın erkek eşitliği kadına zulümdür. Çünkü kadın anadır aynı zamanda çalışan bir kadın! Kadın her zamankinden daha çok ezilmektedir aslında. O kadar çok işi vardır ki ancak yüzünü güzelleştirebilir ruhunu değil. Kendisine ayıracağı zaman yoktur. Eşit olmak için daha çok çalışması gerekmektedir. Kadın her dönemde farklı şekiller de ezilmiştir bu şekilde.

Kimi modern olma adına kimi cadı olma adına ağır yükler yüklenmiştir. Kadın her dönemde sömürü malzemesi olmuş!

 

Madem kadın hakları diye bir gün icat edildi ki bir yerde haktan hukuktan söz ediliyorsa orada büyük bir haksızlık vardır demektir. Mesela hayvan hakları gibi. Ki biz kadın haklarının bir gün değil her gün gündemde olmasını istiyoruz. Eğer böyle bir gün varsa gerçekten bir düzenleme yapılmalıdır. Buna çalışma saatlerinden başlayabiliriz mesela. Kadın ve erkek eşit değildir ve olamaz da kadın aynı zamanda bir anadır ve bakması gereken yavruları vardır bundan dolayı kadınla erkek eşit mesaide çalışmamalıdır. İlk başta bu sorun çözülmelidir. Hatta kadınlar çalışmamalıdırlar da neyse bu kadar derine girmek istemiyorum. Herkesin fıtratına uygun bir çalışma ortamları oluşturulmalı ve tabi olunan din gündemde tutulmalıdır her zaman. Mesela Müslüman bir kadın bir sürü erkek içerisinde çalışmamalı çalışmaya zorlanmamalıdır. Kadın istediği gibi giyinebilmelidir mesela. Veya bir kadın giyim tarzından dolayı gayri modern diye eleştirilmemelidir. Veya bir kadın tesettüründen taviz vermediği için öldürülmemelidir, okuma hakkı elinden alınmamalıdır. Daha bir çok şey söylenebilir.

 Kısaca şöyle diyelim bize gün icat eden beyler biz sizden eşitlik değil adalet istiyoruz. İcat ettiğiniz bir gün değil her gün değer görmek istiyoruz.

Vesselam... 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Betül Felhan Arşivi
SON YAZILAR