Şengalliler o anları bir kez daha yaşadı

Diyarbakır’daki Şengalli Ezidiler için IŞİD saldırısının yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikte gözyaşları sel oldu. Etkinlikte sahnelenen skeç, mültecilere bir kez daha saldırıya uğradıkları anları yaşattı.
Şengalliler o anları bir kez daha yaşadı

IŞİD’in Irak’ın kuzeyindeki Şengal bölgesinde yaşayan Ezidilere yönelik saldırısının üzerinden bir yıl geçmesi nedeniyle Diyarbakır’daki mülteci kampında etkinlik düzenlendi. Etkinliğe, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Selma Irmak, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, HDP ve DBP Diyarbakır il örgütleri yöneticileri ve kampta yaşayan Ezidi mülteciler katıldı. Üzerinde, İngilizce ve Kürtçe yazıların bulunduğu pankartlar açan Ezidiler, saldırıda kaybettikleri yakınlarını fotoğraflarını taşıdı. Ayrıca, etkinlikte genç kadın ve erkeklerin üzerinde kırmızı yazılar bulunan beyaz tişörtler giymesi dikkat çekti.

“KADINLARIN KURTARILMASINI İSTİYORUZ”
Etkinlik, Ezidi bir mülteci kadının konuşmasıyla başladı. Kendilerine yönelik soykırımın halen sürdüğünü belirten Ezidi kadın, IŞİD’in durdurulmasını ve IŞİD’in elinde bulunan kadınların kurtarılmasını istediklerini vurguladı.

“EZİDİLER YALNIZ DEĞİLDİR”
DTK Eş Başkanı Selma Irmak ise katliamı bir kez daha kınadıklarına dikkat çekerek, “Şengal'de soykırım halen sürüyor. Kürdistan toprağı ve Şengal özgürleşmeden bu tür tehlikeler devam edecektir. Bütün dünyaya sesleniyoruz, Ezidiler yalnız değildir. Şengal'in statüsü tanınana kadar Şengal direnişi sürecektir” dedi.

“O ANI BİR KEZ DAHA YAŞADILAR”
Konuşmaların ardından Ezidi bir kadın ağıt yaktı. Daha sonra ise bir yıl önce kendilerine saldıran IŞİD’in kadın ve kızlara yaptıkları bir skeçle sahnelendi. Bu sırada gözyaşlarını sel olduğu kampta, mülteciler saldırıya uğradıkları anları bir kez daha yaşadı. Bazı kadınların baygınlık geçirdiği görüldü.