Şenol Metin, başörtülü genç kıza yapılan saldırıyı kınadı

İstanbul Karaköy'de başörtülü genç kız saldırıya uğradı. Saldırı şiddetle kınanırken bir kınama da Eğitim-Bir-Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Metin'den geldi.
Şenol Metin, başörtülü genç kıza yapılan saldırıyı kınadı

Eğitim-Bir-Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Metin, saldırıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada saldırının provakasyon olduğunu belirtti.

Şenol Metin'in basın açıklaması şöyle:

"Karaköy’de başörtülü iki kadına yönelik provakatif saldırı, ardından başka yerlerde de olduğu sosyal medyaya düşen görüntülerden anlaşıldığı kadarı ile milletin sinir uçlarına, toplumsal barışın fay hatlarına yönelik bir operasyon yapılıyor. 28 Şubat döneminde çokça örneklerini gördüğümüz Müslümanların toplumsal yaşamda görünür olmasından rahatsız olan bir kısım hadsiz, demokrasiden birlikte yaşama kültüründen nasibi alamamış tipler belli yerlerden aldıkları işaret ile bütün Türkiye’de senkronize bir şekilde provakasyonlara başladılar. Anayasal teminat altında olan özgürlüklere yönelik bu saldırıları engelleyecek, tevessül edecek saldırganlara gerekli yasal tedbirlerin alınmasını talep ediyoruz. Türkiye’nin birlikte yaşama iradesini akamete uğratacak bu hadsizlere dersinin verilmesini istiyor, savcılarımızı olayı münferid bir olay olarak görmemeleri gerektiğinin ifade ediyor ve bekliyoruz.

Yaşam tarzına müdahele derken kimin yaşam tarzına müdahele ettiğinin çok açık bir biçimde tekraren şahit olduk. Bir sözüm de Türkiye’de vesayeti sonlandıran, normalleştiren yol arkadaşlarımıza bir uyarıda bulunmak istiyorum.

Vesayeti tasfiye ettik derken muesses nizamin karşı hamlelerine boyun eğiyoruz. İyi kurgulanmış bir strateji uygulanıyor.  İlk aşamada zemin yoklandı, zeminin müsait olduğu anlaşılınca eylem aşamasına geçildi.
Zemin yoklama kendi içinde 3 aşamada yapıldı. İlki sözlü 'biraz düzgün giyinin' sitemleri başladı. Bir tepki olmadığı görülünce ikinci aşamaya geçildi.  Bu sitemler, talepler yazılı talimata dönüştürüldü.3.aşamada ise Atatürk ve 10 Kasım üzerinden vesayetin zinde kuvvetleri aktif edildi.
Şimdi ise eylem aşaması; doğrudan başörtüye yönelik fiili tecavüz…
Müteahhitliğe soyunan mücahitler müteahhitliğe devam edebilir. Muhafazakarlar ise zaten uykuda....

Son olarak tüm devlet kurumlarımızı insiyatif almaya davet ediyorum."