Sepetler mahkumların elinde şekilleniyor

Balıkesir'de, mahkumlar sepet örme kursuna katılarak meslek sahibi olmaya hazırlanıyor.
Sepetler mahkumların elinde şekilleniyor

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde, mahkumlar "sepet örme kursu" ile meslek sahibi olacak.

Sındırgı Halk Eğitim Merkezi tarafından "A Tipi Kapalı Cezaevi"nde başlatılan kursa gönüllü olarak katılan 13 mahkum, hem iyi zaman geçiriyor hem de daha sonraki yaşamlarında maddi kazanç sağlayabilecekleri meslek öğreniyor.

İlçe Halk Eğitim Merkezi kurs eğitmenlerinden Ömer Doğanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kursiyer mahkumların 2 ay sonra kendi başlarına güzel objeler yapabileceklerini söyledi.

Mahkumların bir şeyler öğrenmeye istekli olduğunu ifade eden Doğanlı, şöyle konuştu:

"Kursumuz toplamda 60 saat sürecek. Haftanın 2 günü 3'er saat olmak üzere toplamda 2 ay eğitim alacaklar. Mahkumlar kurslar sayesinde iyi zaman geçiriyor. Onlar için iyi bir uğraş alanı ve çıktıklarında meslek sahibi oluyorlar. Biz daha önce de benzer kurslar verdik. Mesela yine cezaevinde rölyef (kabartma), ağaç oyma, hasır örme kursları verdik. Hasır örme eski geleneklerimize göre yapmış olduğumuz bir çalışma. Hasır örmede tezgah ve bazı ekipmanlar gerekiyor ancak sepet örme kursu daha basit ve kolay."

"Ham maddemiz gazete"

Mahkumların kursa sahip çıktıklarını ve kurs saatine hiç gecikmediklerini ifade eden Doğanlı, "Ham maddemiz gazete. Gazeteden elde ettiğimiz hasır malzemesini biz sepete uyguluyoruz. Sepetin yanında ağaç kabuklarını kullanarak saatler, resimlikler, folyoları kullanarak rölyef çalışmaları ve boncuk işleri yapıyoruz. Mahkumlar için iyi bir uğraş alanı. İlgileri ve istekleri var. Kursların devamında daha da iyi yerlere geleceklerine inanıyorum." ifadelerini kullandı.