Sergen Yalçın'dan Fatih Terim'e ilk 11 eleştirisi

Sergen Yalçın, Fatih Terim'in İzlanda maçına çıkardığı ilk 11'i değerlendirdi
Sergen Yalçın'dan Fatih Terim'e ilk 11 eleştirisi

Eski milli futbolcu, teknik direktör ve futbol yorumcusu Sergen Yalçın, Fatih Terim'in İzlanda maçına çıkardığı ilk 11'i değerlendirdi.

Sergen Yalçın'ın değerlendirmeleri şu şekilde:
"Nasıl oynayacak bu kadro? Bu kadronun artıları da var eksileri de var. Hava hakimiyeti yüksek bir rakibimiz var. Havadan oynamaya kalkarsan hiç şansımız yok. Şişirme toplarla rakip kaleye gidersek şansımız yok. Emre ve Volkan'la kanatlardan gideceğiz. Yasin'i de ileride kullanacağız sanırım ama Yasin santrafor değil. Yasin orada oynamayı bilmez. Emre Mor kenarda iyiydi, Volkan da diğer kanatta oynayacağına göre Yasin ileride olacak. Hava hakimiyeti yok. Emre Mor ve Volkan'ın bindirip araya atacakları paslara Yasin koşacaktır."

"PUAN MAÇLARINDA DENEME OLMAZ"
"Neden bu kadro? Kenarda 3 santrafor dururken santraforsuz oynamaya iten sebep nedir? Bu bir final maçı değil. Kaybedebiliriz de kazanabiliriz de. Berabere de kalabiliriz. Bu kadroya gerek var mıydı acaba? Bu kadro çok eleştirir alır. Fatih Hoca Ukrayna maçında da bir şey denedi tutmadı. Bu maçta da deniyor. Puan maçlarında deneme olmaz. Hazırlık maçlarında denersiniz. Rakibi biliyoruz çünkü. Oyunu orta alanda tutacağız. Çabuk çıkıp gol bulmaya çalışacağız. Bu deneme işi bana pek sağlıklı gelmiyor."

"FATİH TERİM BİR ŞEY DÜŞÜNMÜŞTÜR AMA..."
Cenk Tosun birebirde etkili olmasa da ceza alanında yakaladığında iyi vurur. Bu kadro eleştiriye açık bir kadro. Deneme kadrosu. Yine bir şey deniyoruz. Fatih Hoca maçı kafasında oynamıştır. Yapmak istediği bir şey vardır. Mutlaka çalışmışlardır. Bu kadro yerden oynayıp hızlı çıkacak hücuma. Bunu ne kadar yapabilirler bilemiyoruz."

"ÖNCEKİ İZLANDA MAÇI FORMALİTEYDİ"
"Önceki İzlanda maçında da forvetsiz başladık ama forvetleri oyuna alana kadar pozisyonumuz yoktu. Forvetleri oyuna aldıkça pozisyonlar geldi. O İzlanda maçında rakibin puana ihtiyacı yoktu. Bizimle formalite maçı oynadılar. Bugün öyle bir şey yok. Bu gruptan iki takım çıkacaksa birisi Hırvatistan ya biz olmalıyız. Biz ya da İzlanda çıkacaktır Hırvatlar'ın yanında. Ukrayna'yı da yabana almayalım. Ben ciddiye almıyordum ama canlı seyredince işler farklı."

"HER TAKIM KOSOVA'DAN 6 PUAN ALIR"
"Finlandiya-İzlanda maçını izledim. Finlandiya nasıl gol atmış anlamadım. Fin takımı fizikli oyunculardan kurulu. Çok koşuyorlar. Bu grupta herkesin 6 puan alacağı bir takım var. Kosova. Finlandiya deplasmanı kolay değil. Bizim içinse en önemli maç İzlanda maçı. Bugün kazanırsak çok önemli olur. Kosova'dan herkes 6 puan alacaktır."

HaberTürk