Seri cinayet zanlısı Filiz adliyeye sevk edildi

İstanbul ve Ankara'daki 3 cinayetin zanlısı olarak aranırken İzmir'de yakalanan Atalay Filiz, Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Seri cinayet zanlısı Filiz adliyeye sevk edildi

İstanbul ve Ankara'daki 3 cinayetin zanlısı olarak aranırken İzmir'de yakalananAtalay Filiz, Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Tuzla Yalıboyu Caddesi Postane Mahallesinde oturan tarih öğretmeni 2 çocuk annesi Fatma Kayıkçı'yı ve Ankara'da 16 Eylül 2013'te o dönem tümgeneral olan Hasan Hüseyin Demirarslan'ın TÜBİTAK'ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ve onu ziyarete gelen kız arkadaşı Elena Radchikova'yı öldürdüğü iddia edilen Filiz'in Asayiş Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.

Emniyetten zırhlı araçla çıkarılan Filiz, Kartal'daki Anadolu Adliyesine götürüldü.

Olay

Tuzla Yalıboyu Caddesi Postane Mahallesinde oturan tarih öğretmeni, 2 çocuk annesi Fatma Kayıkçı'nın cesedi, 28 Mayıs'ta evinin yakınındaki çalılıkların arasında bulunmuştu. Kayıkçı'yı öldürdüğü iddia edilen Atalay Filiz'in, 16 Eylül 2013'te o dönem tümgeneral olan Hasan Hüseyin Demirarslan'ın TÜBİTAK'ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ve onu ziyarete gelen kız arkadaşı Elena Radchikova'nın öldürülmesi olayına karıştığı da belirlenmişti.

Ankara'daki cinayetlerle ilgili yaklaşık 3 yıldır aranan Atalay Filiz'in, sahte kimlikle yurtdışına kaçtığı ve bir süre sonra geldiği İstanbul'da yaşamaya başladığı, çevresine kendisini farklı kimlikle tanıttığı belirtilmişti.

İzmir'in Menderes ilçesinde yakalanan Filiz, İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Gayrettepe'deki yerleşkesine getirilmişti.