İsmail Koç

İsmail Koç

SERİ DEVAM EDİYOR

SERİ DEVAM EDİYOR

Torku Konyaspor için 2016 yılı rüya gibi başladı aynı şekilde de devam ediyor. Aykut Kocaman’ın talebeleri yeni yılda henüz mağlubiyet yüzü görmedi. Son 12 maç 9 galibiyet 3 beraberlik aldı. Yeşil beyazlıların ligde de son 6 hafta performansı 4 galibiyet ve 2 beraberlik.

Torku Konyaspor rakibin ligdeki durumu göz önünde bulundurulduğunda zor geçmesi beklenen maçta Mersin İdmanyurdu karşısında rahat bir galibiyet aldı. Bu rahat galibiyette ev sahibi ekibin çok erken bir kişi eksik kalması çok büyük rol oynadı.

Maça iki takımda aslında çok istekli ve sert başlamıştı. Tita’nın daha 25. dakikada oyundan atılması oyunun gidişatını değiştirdi. İlk yarı Torku Konyaspor çok fazla riske girmedi ve ilk devre golsüz tamamlandı. Aykut Kocaman maçı 11 kişi tamamlamak adına ilk yarıda sarı kartı bulunan Rangelov’u oyundan aldı. İlk yarıyı fazla riske girmeden beraberlikle tamamlayan Torku Konyaspor ikinci yarı itibariyle oyuna ağırlığını koymaya başladı.

Ligin en çok koşan takımına karşı oynamak zaten zorken, üstüne bir de bir kişi eksik oynamak Mersin İdmayurdu’nu oldukça zorladı. Traore’nin gelen golüyle de rakibin direnci tamamen yok oldu.

Ömer Ali’nin ortasında Bajic’in kafa golüyle skoru 2-0 yapan Torku Konyaspor adeta rakibin fişini çekti. Bu dakikadan sonra Torku Konyaspor’un maçı 5-0 tamamlayabilecekken, oyuna rölantide devam etti. Maç bu dakikadan sonra Torku Konyaspor’un geriye ve yana verdiği paslarla tamamlandı.

Maç ile ilgili söylenebilecek öyle çok fazla şey yok aslında. Zaten zayıf olan rakip kırmızı kartla iyice oyundan düştü ve son haftaların formda takımı Torku Konyaspor rahat bir galibiyet aldı.

Yeşil Beyazlılar bu galibiyetle puanını 40 yaptı ve 50 puan hedefine bir adım daha yaklaştı. Torku Konyaspor 8 günde oynayacağı 3 maçtan ilki olan Mersin deplasmanından kayıpsız döndü. Şimdi gözler Beşiktaş ile Konya’da oynanacak çeyrek final rövanş maçına çevrildi.

Beşiktaş maçı Torku Konyaspor için son derece önemli. Her ne kadar zor olarak görülse de Avrupa hedefine ulaşmanın yolarından biri Ziraat Türkiye Kupasından geçiyor. Bu hedef sezon sonunda belki ligdeki sıralama neticesinde de gerçekleşebilir ancak Torku Konyaspor’un müzesine bir Ziraat Türkiye Kupası götürmesi de son derece güzel olmaz mı? 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR