"Servisçiliğin ana kaidesi; güvendir"

"Servisçiliğin ana kaidesi; güvendir"

İSMAİL POÇAN / YENİ HABER

Söyleşi köşemizde bu hafta Tirit Turizm sahibi Kenan Tirit’le taşımacılık sektörünü konuştuk. Servisin ana kaidesinin güvenlik olduğunu belirten Kenan Tirit,  “Öğrenci ve personel ulaşımında güvenlik ve huzur en büyük sorumluluğumuzdur” dedi.

KENAN TİRİT KİMDİR?

1983 yılında Konya’nın Çumra ilçesine bağlı Eren Tepe köyünde doğdum. 1988’e kadar köyde yaşadım. Daha sonra Konya sedirler mahallesine yerleştim. İlkokulu İhsaniye ilkokulunda, ortaokulu Karma ortaokulunda, liseyi ise Konya Gazi lisesinde bitirdim. Askerliğini İstanbul Aksaray Ordu Evinde yaptım. Askerlikten sonra 2006-2010 yılları arasında Konya Selçuk Ecza Deposunda motorlu kurye olarak işe başladım. Daha sonra 2010-2012 arasında hatlı minibüslerde şoför olarak çalıştım. Temmuz 2012 de hatlı minibüs sahibi oldum.2012 Ağustos ayında da ilk plakayı alarak sektöre girdim.

4-1-1-001.jpg

SEKTÖRE GİRİŞİNİZ NASIL OLDU?

Bu sektöre giriş nedenim hem bu işi özverili yapmak, hem de bu sektörün yanlış giden bazı şeylerini düzeltmek. Halende gücümün yetiği kadar bu işle uğraşıyorum. Şirketimiz üç yıllık bir şirket, Yeni olduğumuz halde yeniliklere yeni şeyler bularak düşünerek diğer eski büyük firmaların yapmadığı şeyleri yaparak büyümeye bu yolda devam ediyoruz. Yaptığımız işi ciddi ve özverili yapmaya çalışıyoruz. Bütün araçlarımız devletin ve belediyenin zorunlu kıldığı rehber öğretmenlerimiz bulunuyor. Şoförlerimizin hepsi eğitimli, seviyeli düzgün insanlar. Trafik kurallarına kural kaidelerine uyarak çalışıyoruz.

NERELERE SERVİS YAPIYORSUNUZ?

Bütün şoförleri takip edemedikleri için araçlara takip sistemi taktırarak takip etmeye çalışıyoruz. Bunun dışında araçlarımızı modelli tutmaya çalışıyoruz, hava şartlarından dolayı araçlarımızı yazın serin kışın sıcak tutmaya çalışıyoruz. Servislerimizin başlıca yerleri ilkokullar, ortaokullar, liseler ve fabrika servisleri olarak bunları dörde ayırabiliriz. Ana sezonumuz okullar açık olduğu için okullarda faaliyet gösteriyoruz. Özellikle de ilkokullardaki 6-7 yaş arası çocuklarımızı rehber öğretmenlerin gözetiminde okullarından evlerine güvenli bir şekilde alıp bırakıyoruz.

SERVİS YAPARKEN ANA KURAL NEDİR?

Servisin ana kaidesinin güvenliktir. Çocuklarımızı hırsızlıktan kapkaççılıktan korumaktır. Bunun için hizmet vermeye çalışıyoruz. Yaşadığımız sorunlardan bazıları vatandaşların trafikte bize çok kötü davranmaları. Çünkü dakika ile yarışan bir iş yapıyoruz. Biz bu işten ekmek yiyoruz esnafız, insanların bize biraz daha anlayışlı olmasını diliyoruz.

SERVİS SİSTEMİNİZ NASIL İŞLİYOR?

Personellerimiz sorumluluklarının farkında. Bize her gün çocuklar emanet ediliyor. Görev ve sorumluluklarının bilincinde olan sürücülerimiz ve rehber personelimiz de çocukları, canlarının bir parçası sayarak her sabah belirtilen adresten alınır ve okul çıkışında alındıkları adrese bırakılır.  Öğrenci ve personel ulaşımında güvenlik ve huzur en büyük sorumluluğumuzdur. Her araç gerekli güvenlik donanımlarına sahiptir. Araçlarımızda, Her araçta koltuk kaza sigortası bulunmaktadır. Araçlarımız her gün temiz ve eksiksiz bir şekilde öğrencilerimizin hizmetindedir. Araçlarımız, belli aralıklarla, başta trafik muayenesi olmak üzere yola çıkmak için gerekli tüm denetimlerden geçerler. Öğrenci, can güvenliğinin sağlanması için emniyet kemerini mutlaka takar.

ARAÇLARDA NELERE DİKKAT EDİYORSUNUZ?

Okul servis araçlarımız Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği’ne uygun.  Belediyelerce düzenlenen okul servis aracı özel izin belgesi,  “Okul Taşıtı” yazısı ve “Dur” kırmızı ışık veren lambanın araç üzerinde çalışır durumda, Okul öncesi ve ilköğretim öğrencilerinin taşınmasında araçlarda “Rehber personel” var, Şoför ve rehber personelin yönetmelikte belirtilen şartları taşıyor, Şoförümüz başta hız, kavşaklarda geçiş önceliği, indirme ve bindirme kurallarına riayet ediyor. Araç kapıları şoförce açılıp kapatılabilecek şekilde otomatik,  Aracın her koltuğunda emniyet kemeri bulunuyor.  

4-1-3-001.jpg