Sessiz diplomasi başarısı

Yeni Haber - Hayrettin Atak
Sessiz diplomasi başarısı

“Yeni Türkiye” sloganıyla başlayan kalkınma hamlesi sayesinde geleceğe ümitle baktıklarının altını çizen Müsiad Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek, 49 vatandaşımızın kurtarılmasını “sessiz diplomasi başarısı” olarak değerlendirdi. 

 

Gazetemizi yeni yerinde ziyaret eden Müsiad Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek, Yeni Haber Gazetesinin, Yeni Türkiye ismine yakışır şekilde kendini yenilemesinin, gerek Konya’nın sosyal hayatı gerekse ekonomik hayatı açısından ne denli önemli bir adım olduğunu vurguladı. Türkiye’nin yaşadığı hızlı dönüşüm ve gelişimi Yeni Haber Gazetesin de hissetmiş olmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Şimşek, başarıların devamını diledi.

 

SESSİZ DİPLOMASİ VE İSTİHBARATIMIZIN BAŞARISI

Türkiye’nin yaşadığı hızlı dönüşüm ve gelişmelerin yurtdışında da etkisinin hissedildiğini ifade eden Şimşek, bunun en açık örneğinin 49 vatandaşımızın “kılına dahi zarar gelmeden” kurtarılması olduğunu kaydetti. Operasyonun ülke olarak hepimizin büyük mutluluk kaynağı olduğunu belirten Şimşek, “kararlı bir ülke olmanın ne anlama geldiğini görmüş olduk, milli istihbarat teşkilatımızın gerçekten milli olmasının ne anlama geldiğini ve bu şekilde ne denli başarı elde edebileceğimizi gördük. Diplomasinin ne kadar önemli olduğunu tüm halkımıza göstermiş olduk. Bu olay sessiz diplomasinin ve istihbaratımızın başarısını göstermesi açısından çok önemlidir” şeklinde konuştu.

img_9887.jpg

GELECEĞE ÜMİTLE BAKIYORUZ

Türkiye’nin son birkaç ayda önemli gelişmeler yaşadığının ifade eden Şimşek, bu sürecin halkımızın ilk defa kendi reisini seçerek başladığının altını çizdi. Şimşek “Bugüne kadar hep yönlendirilmelerle Cumhurbaşkanı seçilirken ilk defa millet kendi başkanını seçerek tarihin en büyük başarılarından birinin altına imza atmıştır” şeklinde konuştu. Ondan sonra gündeme gelen Yeni Türkiye sloganının da içinin doldurularak artık ne anlama geldiğinin tüm ülke tarafından anlaşıldığını kaydeden Şimşek, “bundan sonra konuşmamız gereken Yeni Konya’dır” ifadesini kullandı.

KONYA ESKİ ŞANLI GÜNLERİNE DÖNECEKTİR

Konya’nın bugüne kadar başbakanlar dahil olmak üzere birçok siyasetçi yetiştirdiğini belirten Şimşek,  “ancak başarı ve özgüven noktasında Konya hiç bu kadar önde olmamıştı. Konya’nın artık o eski muhteşem günlerine geri döneceğine inanıyoruz. İş dünyamız içinde büyük umutlar taşıyoruz. Konya büyük projeler üreten, takip eden ve yürüten bir şehir. Müsiad olarak bizde Konya gibi üstümüze düşeni fazlasıyla yapacağız ve tüm gelişmelerin takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

HERKES HEDEFE KATKI SAĞLAMALI

Artık Topyekün kalkınma hamlesi konuşulmakta, bu nedenle de artık geleceğe ümitle baktıklarını söyleyen Şimşek, “ Başbakanımızla birlikte hareket edeceğiz ve birlikte başaracağız. Türkiye’nin 2023 hedefleri için her ferdin adım atması gerekiyor. Değerlendirmeleri yapacağız ve gerekli yerlere sunacağız. Birileri yapsın ve biz izleyelim anlayışı artık tarihe karışmıştır. Birlikte başarmak mecburiyetimiz var. Yeni Türkiye’ye Konya mührünü vuracaktır. Ve herkes buna katkı sağlamak durumundadır” şeklinde konuştu.

img_9894.jpg