Sevgileriyle okulun çehresini değiştirdiler

Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı Tuzlagözü köyündeki ortaokulda görevli öğretmenler, okulun duvarlarına FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit edilen kahraman Astsubay Kıdemli Başçavuş Halisdemir'in resmini, darbe girişimine karşı çıkanları ve değerler ağ
Sevgileriyle okulun çehresini değiştirdiler

BATMAN (AA) - METİN ÖZMEN - Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı Tuzlagözü köyündeki ortaokulda görevli öğretmenler, kendi imkanlarıyla okulun yeni bir görünüme kavuşmasını sağladı.

İlçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Tuzlagözü köyündeki Tuzlagözü Ortaokulu'nda görevli 13 öğretmen, yaptıkları güzel çalışmalarla okulun çehresini değiştirdi.

Okulun duvarlarına Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında şehit edilen kahraman Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in resmini, darbe girişimine karşı çıkanları ve değerler ağacını çizen öğretmenler, Siirt'ten getirdikleri çam fidanlarını da okulun bahçesine dikerek mini bir orman oluşturdu.

Öğretmenler, kendi imkanlarıyla esnaftan topladıkları araba lastiklerini boyayarak bahçeye saksı olarak yerleştirdi, tahtalardan bank yaptı, okulun duvarlarını çeşitli görsellerle boyadı.

- "Öğretmenlerimize teşekkür ediyorum"

Tuzlagözü Ortaokulu Müdürü Alptuğ Büyükikiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğretmenlerle yaptıkları görüşmede fikir alışverişinde bulunduklarını, öğrencilerin hayatını renklendirmek için çalışma yapmaya karar verdiklerini söyledi.

Ders saatleri dışında okulda okulda kalarak, yerleri, sıraları ve sınıfları boyadıklarını kaydeden Büyükizkiz, "Duvarlarımıza milli simgeler çizdik. Bunların hepsini öğretmen arkadaşlarımız ve öğrencilerimizle beraber yaptık. Öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Hepsi altın kalpli bir öğretmen, onlarla çalıştığım için çok mutluyum." dedi.

Esnaftan topladıkları lastikleri saksıya dönüştürdüklerini belirten Büyükikiz, parke taşlarının altındaki tahtaları esnaftan toplayarak oturma bankları yaptıklarını kaydetti.

"Öğrencilerimizin hayatını renklendirmek için bu çalışmaları yaptık." diyen Büyükikiz, bu çalışmaları yaparken sorumluluk bilincinin gelişmesi için öğrencilerle beraber çalıştıklarını dile getirdi.

- Okul güzel bir görünüme kavuştu

Resim öğretmeni Mehmet Serkan Orhan da çalışmaları milli birliği aşılamak amacıyla öğrencilerle beraber yaptıklarını söyledi.

Orhan, "Mini bir orman oluşturduk. İnşallah bunun sonunda çocuklarımız gibi güzel fidanları büyüteceğiz." diye konuştu.

Müzik öğretmeni Ümran Öncel ise lastiklerden saksı yapıp çiçekler ektiklerini dile getirerek, çalışmalarla okulun güzel bir görünüme kavuşturduğunu anlattı.

Öğrencilerden 8. sınıf öğrencisi Ayşegül Durmaz, "Öğretmenlerimiz güzel etkinlikler yaptı, okulumuz onlar sayesinde rengarenk oldu. Beraber çok güzel tasarımlar yaptık. Öğretmenlerimize teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.


Kaynak: