İshak Orhan

İshak Orhan

SEVGİLİ EŞLER!

SEVGİLİ EŞLER!

Bu yazıma mutlaka kulak verin. Ne olursunuz! Eşlerinizin olumlu ya da olumsuz hiç bir şeyini hiç kimseyle paylaşmayınız. Neden mi?
 
Diyelim ki olumlu yönünü evli arkadaşlarınıza anlattınız. O arkadaşlarınızın da eşlerinde olumsuz davranışlar var. Bu durumda sizi sevmeyen birileri sizin eşinizi hasetleyebilirler. Zararı size olur. Seven birisi ise imrenebilir. Kendi eşinin de öyle olmasını arzu eder ve gider eşine "filancanın eşi şöyleymiş, sen ise böylesin" diyerek eşiyle papaz olur. Yani hır gür başlar. Çünkü eşinizi bir başka eşle kıyasladınız. Bu ise çok olumsuz bir durumdur evliliklerde.
 
Bu defada eşinizin olumsuz yönlerini arkadaşlarınıza anlattınız. Bu sözler sizi sevenleri üzerken, sizi sevmeyenleri ise memnun edecek ve "oh olsun" diyeceklerdir içlerinden.
 
Bu şikayetleriniz aynı zamanda eşinizin kulağına mutlaka gidecek ve eşiniz size tavır alacaktır. Yine sonuç kötü.
 
İşte bu sebeple karı-koca arasında olup bitenler anne babalara bile anlatılmamalı. Onlar da ateşe körükle giderler çünkü. Kendiniz aklınızı kullanarak çözmeye çalışın.
 
Çözemiyorsanız da bu konuda size yardımı olabilecek bağımsız birinden yardım alın ki ileride keşke demeyin. Benden hatırlatması.
Sevgilerimle

Önceki ve Sonraki Yazılar
İshak Orhan Arşivi
SON YAZILAR