Sevimli balina çifti Marmaris sularında

Muğla'nın Marmaris ilçesi açıklarında, genellikle okyanuslarda yaşayan İspermeçet türü balina görüldü.
Sevimli balina çifti Marmaris sularında

Muğla'nın Marmaris ilçesi açıklarında, genellikle okyanuslarda yaşayan İspermeçet türü balina görüldü. Bir yat kaptanı tarafından görüntülenen iki sevimli balina bir süre mavi sularda yüzdükten sonra gözden kayboldu.

Marmaris Yalancı boğaz açıklarında genellikle okyanusların soğuk ve derin sularında yaşayan Physeteridae familyasına ait, dişi ve erkek oldukları tahmin edilen ispermeçet cinsi iki balina görüldü. Akdeniz'de görülen en yaygın balina türü olan, Türkiye'de de görülmüş 4 balina türünden biri olduğu bilinen balina çiftinin 10-12 metre boyunda ve dünyanın en büyük sesli hayvanı oldukları biliniyor.

Marmaris'te kaptanlık yapan Arif Pekuz , içinde yabancı turistlerin de bulunduğu yat ile Fethiye'den dönerken Aksaz açıklarında deniz üstünde su fışkırtan bir canlı görüp yatı o istikamete yaklaştırdı. Turistlerin meraklı bakışları arasında su fışkırtan canlının balina olduğunu fark etti. Yaklaşık 5 dakika boyunca balinaları takip eden kaptan ve turistler, Akdeniz sularında ilk defa gördükleri deniz memelilerinin bol bol fotoğrafını çekerek, heyecanlı anları cep telefonlarına kaydetti.

Yat kaptanı Arif Pekuz, yıllardır denizde olduğunu ve ilk defa bu kadar yakından balina gördüğü için kendisini çok şanslı hissettiğini söyledi.

Öte yandan, geçtiğimiz Haziran ayında Gökova körfezinde bir koyda karaya vuran gagalı balina bulunmuş, deniz memelisi yüzdürülerek tekrar denize salınmasının ardından bir süre sonra balıkçılar tarafından ölü bulunmuştu.

Sevimli balina çifti Marmaris sularında

Kaynak: