Seydişehir Orman Fidanlığı'nda sonbahar tohum üretim çalışmaları

Seydişehir Orman Fidanlığı, 2015 fidan üretim çalışmaları kapsamında sonbahar tohum üretim çalışmalarına başladı.
Seydişehir Orman Fidanlığı'nda sonbahar tohum üretim çalışmaları

Orman Fidanlık Şefi Mehmet Sakallı, gazetecilere yaptığı açıklamada, tohumları toplama ve çıkarma çalışmalarının devam ettiğini, gerekli şartlar ve tohum ekim zamanı geldiğinde tohumların toprakla buluşturulacağını söyledi.

Sonbahar çalışmalarında fidan çeşitlerine ilaveten sert kabuklu olan ceviz, badem, ahlat (yabani alıç), sedir tohumu, çakal dağ eriği, katır tırnağı fidanlarının ekim çalışmalarını yaptıklarını belirten Sakallı, "2015 yılında hedefimiz 1 milyon 900 bin fidan üretimi gerçekleştirmek. 2014 yılında ise 2 milyon fidan ürettik" dedi.

Bu yıl 400 bin 383 fidan dağıtıldığını dile getiren Sakallı, şunları kaydetti:

"40 çeşit türde 375 bin 654 fidan satışı yaptık. 2012 yılından bu yana kalkınma kooperatifi yoluyla orman köylüsüne istihdam sağladık. 30 kadın fidanlığımızda çalışıyor. Bu çalışmanın sonucunda fidanlık içerisinde üretim evrelerinde kullanılmakta olan tohum üretme, fidan dikme, kozalak toplama gibi üretim işleri gerçekleştirerek, ilçe ekonomisine katkı sağlamaktayız. Bölgenin en büyük fidan yetiştirme kapasitesine sahibiz. Buradan bölgenin bütün illerine fidan gönderiyoruz. Fidanlığımız, kamu kurumlarının, özel şahısların ve birçok sivil toplum kuruluşunun fidan talebini karşılıyor."