Seydişehir’de bilgi yarışması yapıldı

Seydişehir’de bilgi yarışması yapıldı

Konya’nın Seydişehir ilçesinde, Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonu kapsamında düzenlenen, ‘Haydi Bil Bakalım’ isimli bilgi yarışması yapıldı. 


Belediye Düğün Salon’undaki yarışmaya Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Küçük, kamu kurumlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Bu tür programların öğrencilerin kendilerini yetiştirebilmeleri, toplum önünde hazır olabilmeleri için güzel olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Seydişehir’in geleceğini bilge insanları olmaları noktasında bir adım atılıyor. Öğrencilerimi kutluyor, onlara başarılar diliyorum” dedi.
12 ortaokulun yarıştığı bilgi yarışmasının finalinde öğrencilere Matematik, Türkçe, Fen ve Teknolojileri Bilgisi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kategorilerinden 2 şer soru sorulurken, Genel Kültür kategorisinde Konya, Türkiye ve Dünya olmak üzere toplam 6 soru soruldu.
Her sorunun 10 puan olduğu yarışmada Gazi Ortaokulu 16 soruya doğru cevap vererek ortaokullar arası bilgi yarışmasında Seydişehir birincisi oldu. İkinci olan Seyyid Harun Anadolu İmam Hatip Ortaokulu 14, üçüncü olan Ortakaraören Cumhuriyet Ortaokulu 13, dördüncü olan İhsan Tekin Ortaokulu da 11 soruya doğru cevap verdi.
Yarışmada birinci olan Gazi Ortaokulu Konya’da yapılacak yarışmada Seydişehir’i temsil etmeye hak kazandı. Yarışmanın sonunda yarışmacılara Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Garnizon Komutanı Vekili Mustafa Yıldız, Askerlik Şube Başkanı Kamil Güngör tarafından kupa, madalya ve çeşitli hediyeler verildi.