Seydişehir’de ramazan etkinlikleri başladı

Konya’nın Seydişehir İlçe Belediyesi’nin düzenlediği Ramazan Ayı kültürel etkinlikleri tasavvuf musikisi konseri ile başladı.
Seydişehir’de ramazan etkinlikleri başladı

Kent Meydanı’nda düzenlenen tasavvuf müziği konserine, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir Belediyesi birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Programda konuşan Belediye Başkanı Mehmet Tutal, dünyanın çeşitli ülkelerinde iki kişinin bir araya gelemediğini, gözlerin gülemediğini ve kan akıtılan zamanların yaşandığını kaydetti. Ülkenin güzelliklerde dolu olduğunu, güzelliklere güzellik katan değerleri olduğunu vurgulayan Başkan Tutal, “Bu güzelliklerden biri Mübarek Ramazan Ayı. Rahmetin, birliğin, kardeşliğin, paylaşmanın ve sonunda da bağışlanmanın bir arada bulunduğu, içinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nin barındırdığı bir ay. Ne kadar şükretsek azdır” şeklinde konuştu.
Sağlık açısından tutulan orucun faydaları ve iftar anlarındaki bekleyişlere de dikkat çeken Başkan Tutal, “Komşuların, dostların, akrabaların beraber gülerek iftar açmaları, topluca teravih namazı kılmaları ve bu tür Ramazan etkinliklerinde beldeler, ilçeler ve illerde yaşan insanların bir araya gelip kaynaşabilmeleri gerçekten güzel minnetler. Bundan dolayı ne kadar şükretsek azdır” ifadelerini kullandı.
Ramazan Ayının ilçeye, ülkeye ve İslam coğrafyasına hayırlar getirmesini dilediğini de kaydeden Başkan Tutal, “Ramazan ayının oynanan çıkar oyunlarının bozulmasına vesile olmasını, birlik beraberlik, kardeşlik duygularımızın pekiştirmesini yüce mevlamdan niyaz ediyorum” dedi.
Etkinliklerde Hacıvat ile Karagöz ve çeşitli oyunlar yer alırken, programa katılanlara dondurma ikram edildi.