Seydişehirli lise öğrencileri Çanakkale’de ecdadıyla buluşuyor

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Asım’ın nesli olan ve milli ve manevi değerlerine sahip çıkan lise son sınıf öğrencilerini Çanakkale ziyaretine götürmeye devam ediyor.
Seydişehirli lise öğrencileri Çanakkale’de ecdadıyla buluşuyor

Çanakkale Zaferi en iyi şekilde anlatılması ve gelecek nesillere aktarılması için çeşitli kültürel etkinlikler düzenleyen Seydişehir Belediyesi, 103 yıl önce büyük kahramanlıkların yaşandığı Çanakkale’deki şehitlikler ve tarihi mekanların yakından tanınması adına öğrencileri Çanakkale’ye gönderdi.

Çanakkale’ye Gidiyoruz adı altında geleneksel hale getirilen ve Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ın yolcu ettiği öğrenciler tarihi mekanları ziyaret edecek.

seydisehirli-lise-ogrencileri-canakkale’de-ecdadiyla-bulusuyor-(1).jpg

Seydişehir Belediyesi olarak dört yıldır Çanakkale ziyaret programlarının geleneksel hale getirdiklerini dile getiren Belediye Başkanı Mehmet Tutal;” her yıl olduğu gibi bu yılda lise son sınıf öğrencilerimizi Çanakkale’ye gönderiyoruz. Çanakkale ruhu ve bilincinin sadece okuyarak veya sözlü anlatımlarla anlaşılmasının yeterli olmayacağı, o heyecanı ve ruhu yerinde yaşamanın daha doğru olacağı kanaatinden yola çıkarak bu ziyaret programımıza aralıksız devam ediyoruz. Çanakkale’ye uğurladığımız öğrencilerimiz Çanakkale şehitliklerini ziyaret edip, tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan savaşın geçtiği yerleri görme imkanına kavuşacaklar. Çanakkale bizim için tarih şuurudur. Onurlu ve asil bir ecdadın torunları olarak Çanakkale ruhunu, o sarsılmaz iman gücünü, iç dünyamızda ve hayatımızda yaşayarak, hissederek bu duygularla hareket etmeliyiz. Çanakkale’de bu vatanın bağımsızlığı için şehit düşen atalarımızın göstermiş olduğu kahramanlıkları, bizim için yapmış oldukları fedakarlıkları bu ziyaret vesilesiyle sizler görmüş olacaksınız. Bu duygu ve düşüncelerle sizlere iyi yolculuklar diliyorum.”dedi.

seydisehirli-lise-ogrencileri-canakkale’de-ecdadiyla-bulusuyor-(4).jpg

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ın kültürel Belediyecilik hizmetleri noktasında farklı çalışmalara imza attığını kaydeden öğrenci velileri Başkan Tutal’a teşekkür etti.