'Seyyah antikacı' yollarda

Çocukluğundan beri ilgi duyduğu baba mesleği antikacılığı şehir şehir dolaşarak devam ettiren genç, yurt içi ve yurt dışından topladığı eşyaları yaptığı seyyar arabasıyla satışa sunuyor.
'Seyyah antikacı' yollarda

Çocukluğundan beri ilgi duyduğu baba mesleği antikacılığı şehir şehir dolaşarak devam ettiren genç, yurt içi ve yurt dışından topladığı eşyaları yaptığıseyyar arabasıyla satışa sunuyor.

İstanbul'un Kartal ilçesinde yaşayan 19 yaşındaki Özen Demiralp, baba mesleğiantikacılığı diğer meslektaşlarından daha farklı bir yöntemle yapıyor. Müşterilerini beklemek yerine gezerek onlara ulaşmayı hedefleyen Demiralp, il il dolaşarak ilgi gören antika eşyaları hem topluyor hem satıyor.

Demiralp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de 20'den fazla şehri gezerek antika sattığını ve hedefinin nadide eserler bulup dünyaya pazarlamak olduğunu söyledi.

''Antikacılık açısından Hindistan çok önemli bir ülke''

Antikacılığın dünya piyasasını öğrenmek için Hindistan'ın Mumbai şehrine gittiğini belirten Demiralp, ''Antikacılık açısından Hindistan çok önemli bir ülke. Ben de 18 yaşında Hindistan'ın Mumbai şehrine gittim. Duyduklarımla yetinmedim. Dünya piyasasında antika satışını görüp yaşayarak anlamaya çalıştım. Orada aldığım ürünlerin burada satışını yaparak para kazandım. Özellikle gramofon konusunda Hindistan meşhur bir ülke. Satış açısından Türkiye ve Avrupa daha kazançlı. Doğudan toplayıp batıda satış yapan çok antikacı var." diye konuştu.

Yaptığı işten çok keyif aldığını, diğer meslektaşları gibi dükkan açıp müşteri beklemediğini ifade eden Demiralp, gezerek daha fazla müşteriye ulaştığını anlattı.

"Antikacılık, dükkan açıp beklemekle olmuyor.'' diyen Demiralp, ''Gezmek müşteriye ulaşmak gerekiyor. Babam ve abimle beraber bu işi yapıyoruz. Ben işimi yaparken keyif alıyorum. Gezdiğim şehirlerde otellerde konaklıyorum. Gezerek öğreniyorum. Ben yönümü bu şekilde çizdim. Hedefim bu alanda ilerlemek. Para kazanabildiğim sürece devam ettirmek istiyorum.'' ifadesini kullandı.