Sezaryenle mücadeleye ebelerden destek

Türk Ebeler Derneği Genel Başkanı Karahan, sezaryen oranlarının azaltılabilmesi amacıyla hazırlanan 5 yıllık eylem planına ilişkin, "Amacına ulaşması için biz de elimizden geleni yapmaya hazırız." dedi.
Sezaryenle mücadeleye ebelerden destek

Türk Ebeler Derneği Genel Başkanı Nazan Karahan, Sağlık Bakanlığınca normal doğumun teşvik edilmesi ve sezaryen oranlarının azaltılabilmesi amacıyla hazırlanan 5 yıllık eylem planına ilişkin, "Amacına ulaşması için biz de elimizden geleni yapmaya hazırız. Ebeler olarak sezaryenin zorunlu haller dışında engellenmesi konusunda biz de varız." dedi.

Karahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu ay sonuna kadar şekillendirilecek eylem planının önemli olduğunu ve bunun herkes tarafından algılanması gerektiğini söyledi. 

Karahan, eylem planın, yaptırımlardan eğitime kadar detaylı bir şekilde hazırlandığını aktararak, son şeklinin verilmesinin ve yasal düzenlemelerin ardından planın faydalı olacağını dile getirdi. Karahan, "Amacına ulaşması için biz de elimizden geleni yapmaya hazırız. Ebeler olarak sezaryenin zorunlu haller dışında engellenmesi konusunda biz de varız. Bu anne ve bebek için en doğru olanı." ifadelerini kullandı.