Sezen Aksu'nun turnesi iptal edildi!

Sezen Aksu’nun ABD ve Kanada’yı kapsayan turnesi iptal edildi. Turnenin tepki nedeniyle iptal edildiği iddia edildi.
Sezen Aksu'nun turnesi iptal edildi!

Türk Hafif Müzik'te 'Minik Serçe' lakabıyla ünlenen Sezen Aksu’nun Kuzey Amerika’da gerçekleşireceği 5 konseri, bir grubun şarkıcının siyasi duruşuna tepki göstermeye hazırlanması nedeniyle iptal ediliği öne sürüldü.

Aksu, ‘Sezen Aksu USA Tour 2015’ kapsamında, organizasyon şirketi Mia Event Company ile birlikte 5 konser düzenleyeceğini açıklamıştı. Konserlerinin biletleri de satışa sunulmuştu. Önce Kanada’ya ardından ABD’ye gelerek Türk hayranlarına sevilen şarkılarını söylemeyi planlayan Sezen Aksu aradığını bulamadı. Minik Serçe’nin geleceğini öğrenen Türkler konserlere ilgi göstermezken bir kampanya başlatarak protesto gösterisine hazırlandı.

Elbiseye tepki

Aksu’nun son yıllardaki siyasi söylemleri ve bir konserine sarı-kırmızı-yeşil elbise ile çıkmasını eleştiren ABD’de yaşayan Türkler, ikinci konserin yapılacağı Los Angeles’ta bir protesto gösterisi için örgütlendi. 

Aksu’nun siyasi sözlerini gündeme getiren grup, 12 Ekim Pazartesi günü konserin gerçekleşeceği Hollywood Bulvarı’ndaki Dolby Tiyatro önünde toplanma kararı aldı. “Sezen Aksu Hoş gelmedin” pankartı açmaya hazırlanan Protesto hazırlığını öğrenen Mia Event Company, konseri iptal etme kararı aldı.

Mia Event Company, konserin iptal edilmesine dair, “Organizasyonlarımızın başarısında bizlerin olduğu kadar kültürel, sosyal ve siyasi koşulların uygunluğunu gözetiyor olmanın önemini çok kez deneyimledik. Bu deneyimler ışığında, söz konusu konser turnesi için elverişli koşulların bulunmadığını gözlemliyoruz” açıklamasını yaptı.