Sezona hayal kırıklığıyla başlayanlar

Avrupa'nın önde gelen liglerinde mücadele eden birçok köklü kulüp, bu sezon istediği sonuçları alamayarak eski günlerini aratıyor.
Sezona hayal kırıklığıyla başlayanlar

Avrupa'nın önde gelen liglerinde, transfer döneminde yapılan yüksek harcamalara rağmen aldıkları sonuçlarla sezona hayal kırıklığıyla başlayan birçok köklü kulüp bulunuyor. 

İngiltere, İspanya, Almanya, İtalya ve Fransa liglerinde, bu sezon hedeflediği başarıya henüz ulaşamayan bu kulüpler, taraftarlarını da üzüyor.

İngiltere Premier Lig'de ilk 7 haftanın ardından sezona hayal kırıklığıyla başlayan kulüpler arasında Leicester City, West Ham United, Manchester United ve Chelsea yer alıyor.

West Ham kümede kalma savaşı veriyor

Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Slaven Bilic'in çalıştırdığı West Ham United ise geçen yılki başarılı performansının aksine bu sezon ligde kalma savaşı veriyor.

2015-16 sezonunda göze hoş gelen futbolu ile ligi 6. sırada bitiren Londra temsilcisi, bu sezon ise tek galibiyetini 2. haftada Bournemouth karşısında 1-0'lık sonuçla alabildi. Geçen hafta Middlesbrough ile 1-1 berabere kalarak puanını 4'e yükselten West Ham United, ligde 18. sırada küme düşme hattında yer alıyor. Tari̇hi̇ni̇n en kötü sezon başlangıçlarından birini yapan İngiliz ekibinde, Bilic'in kötü gidişatı durduramaması halinde görevine son verilebileceği iddia ediliyor.

Schalke 04 ilk puanını 6. haftada aldı

6 haftası geride kalan Alman 1. Futbol Ligi'nde (Bundesliga) ilk 5 haftayı puansız kapatan Almanya'nın köklü kulüplerinden Schalke 04, ilk 3 puanını geçen hafta Borussia Mönchengladbach'ı 4-0 yenerek alabildi. Bu galibiyetle son sıradan 16'ncılığa yükselen Alman temsilcisinin, ligde üst sıralara çıkması için önünde zorlu maçlar bulunuyor.

Bundesliga'da 2008-09 sezonunda şampiyonluk, 2014-15 sezonunda ise ikincilik yaşayan Wolfsburg, bu sezon eski dönemlerini aratıyor.

Gomez eski formundan çok uzakta

Ligdeki tek galibiyetini ilk hafta Augsburg karşısında alan Almanya temsilcisi, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyetin ardından topladığı 6 puanla ligde 13. sırada bulunuyor.

Forvet hattına, geçen sezon Beşiktaş'ta kiralık olarak forma giyen ve 26 golle krallık yarışını önde göğüsleyen Mario Gomez'i transfer eden Wolfsburg, Alman santrfordan istediği verimi henüz alamadı. Gomez, çıktığı 5 lig karşılaşmasında fileleri havalandırma başarısı gösteremedi.