SGK yetkilileri esnafları bilgilendiriyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Adıyaman İl Müdürlüğü yetkilileri sanayici ve esnaflara 6736 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun hakkında bilgilendirme yapıldı.
SGK yetkilileri esnafları bilgilendiriyor

Adıyaman merkezdeki esnafların yanı sıra sanayi sitesindeki esnaflar yapılandırma ile ilgili bilgilendirildi. SGK Adıyaman İl Müdürü Fuat Tekin, Merkez Müdür Yardımcısı Ayhan Acar, 4/B Bağkur Servisi Sorumlusu Turan Ergün kanun ile ilgili bilgilendirme yaptı.

Yeni kanunla birçok kamu alacaklarının yeniden yapılandırıldığına dikkati çeken SGK Müdürü Fuat Tekin, "SGK alacakları kitlesel manada diğer kurumlara göre daha fazla kişiyi ilgilendiriyor. Bu nedenle 6736 sayılı kanun, SGK açısından geniş kitleleri ilgilendiren bir düzenlemedir. 30 Haziran 2016 ve önceki dönemlere ait tahakkuk etmiş ve kanunun yürürlüğe girdiği tarihe kadar ödenmemiş borçlar ile sigorta primi ve buna bağlı olan diğer kurumlar adına tahsil ettiğimiz damga vergisi, eğitime katkı payları, işsizlik sigortası, Bağ-Kur primleri, isteğe bağlı sigortalar ve idari para cezaları bu kapsamda yapılandırılacaktır. Borç aslına enflasyon rakamlarını uyguladığımız zaman bulduğumuz enflasyon rakamını peşin öderseniz, sadece enflasyon farkının yarısını tahsil ediyoruz. Bu fırsat kaçırılmamalı. İdari para cezalarında da indirimin söz konusu olup, idari para cezaları ile ilgili indirim kanunun çıktığı tarihten önceki cezaları kapsıyor" dedi.

Kanunun, Genel sağlık Sigortası (GSS) borçlularına da ekstra avantajlar sağladığını ifade eden Fuat Tekin, "Bilindiği üzere GSS uygulaması, zorunlu hale getirildi. Bu kanunda, GSS borçlusuna getirilen önemli imkanlar var. Daha önce gelir testine gitmeyen bir kişi, 2016 yılı sonuna kadar gelir testine gider, test sonucunda prim ödeme durumunda kalmaz ise geriye dönük biriken tüm borçlarını sileceğiz. Geliri çıktı diyelim, gelir düzeyine göre borcunu güncelleyeceğiz. GSS borçluları, Ocak ayı sonuna kadar yapılandırma kapsamında bize müracaat edebilirler. Bu kanunda en güzel imkân GSS borçluları için getirilmiş oldu. Bunlar, yapılandırma sonucunda borç aslını peşin veya 12 taksitte ödeyebilirler" diye konuştu.

Tekin, "Taksitlendirmede herhangi bir teminat istenmiyor. Tatbik edilen hacizler, ödemeler nispetinde kaldırılıyor. Yapılandırma sonrası ilk taksitin ödenmesi durumunda "borcu yoktur" yazısı alınabiliyor. İcra ve haciz işlemleri durduruluyor, ta ki yapılandırmayı bozana kadar. Borcunu yapılandıranlar, teşvik uygulamalarından da yararlanabiliyor. Emekli olabilecek durumda olup, borçları dolayısıyla emekli olamayan Bağ-Kur sigortalıları için de Ziraat Bankası ile anlaşma yapıldı" ifadelerini kullandı.

SGK yetkilileri esnafları bilgilendiriyor

SGK yetkilileri esnafları bilgilendiriyor

Kaynak: