Shaquille O’Neal, Küba'ya gidiyor

NBA'in eski yıldız basketbolcularından Shaquille O’Neal, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın spor elçisi olarak Küba'yı ziyaret edecek
Shaquille O’Neal, Küba'ya gidiyor

Amerikan Basketbol Ligi'nin (NBA) efsanevi basketbolcularından Shaquille O’Neal'ın, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın spor elçisi unvanıyla 25-28 Haziran tarihleri arasında Küba'yı ziyaret edeceği açıklandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, O'Neal'ın ziyaretinin, geçen mart ayında ABD Başkanı Barack Obama'nın Küba'ya yaptığı tarihi ziyaretin ardından iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla organize edildiği bildirildi.

Açıklamada, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın spor elçisi unvanıyla O'Neal'ın yapacağı söz konusu ziyarette, birçok kişi ve kurumla temaslarda bulunacağı kaydedildi.

O'Neal'a Küba ziyaretinde NBA takımlarından Dallas Mavericks yardımcı koçu Kaleb Canales de eşlik edecek. İkili, Küba'nın tarihi ve kültürel sembolü konumundaki yerleri de ziyaret edecek.

NBA'de 19 sezon oynayan ve 15 kez all-star seçilen O'Neal'ın, 2000, 2001, 2002 ve 2006 yıllarında 4 NBA şampiyonluğu bulunuyor.