Sıcak Çermik içme suyuna kavuştu

SİVAS (AA) - Sivas İl Özel İdaresi Termal Turizm Bölgesi ilan edilen Sıcak Çermik Kaplıcasının içme suyu sorunu çözüme kavuştu. Sivas İl Özel İdaresinden...
Sıcak Çermik içme suyuna kavuştu

SİVAS (AA) - Sivas İl Özel İdaresi Termal Turizm Bölgesi ilan edilen Sıcak Çermik Kaplıcasının içme suyu sorunu çözüme kavuştu.

Sivas İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kalın köyü sınırları içerisinde yer alan, büyük yatırımlar yapılan ve yakın gelecekte önemli bir nüfusa sahip turizm alanı olması beklenen Termal Turizm Bölgesi'nin, altyapı ve içme suyu sorunu ortadan kaldırıldı.

İçme suyu hattında 16 bin 700 metre boru ile kaptaj isale hattı biriktirme deposu ve terfi binası, terfi binası enerji nakil hattı, terfi hattı ve 600 metreküplük içme suyu gömme deposu imalatları yapıldı.

İçme suyu şebekesinin büyük bir bölümü tamamlanarak hali hazırda bulunan binaların içme suyu ihtiyaçları karşılandı.

Ayrıca turizm bölgesinde alt kotlardaki ünitelerinde içme suyundan yararlanabilmesi için 150 metreküplük ek depo yapılarak şebeke ikiye bölündü.

Bunun yanı sıra 29 adet yangın hidrantı montajı da gerçekleştirildi. Arıza durumlarında kolaylıkla müdahale edilmesi ve özellikle asfalt yolların zarar görmemesi için şebeke de buşakleli vana kullanıldı.

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, Termal Turizm Bölgesi'nde büyük bir sorunun çözüldüğünü ve bölgenin ihtiyacı olan suya kavuştuğunu belirterek, "Her zaman maddi ve manevi destekleri ile yanımızda olan Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz'a, milletvekillerimize, çalışmalarımızı koordine eden Sayın Valimiz Davut Gül'e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.


Kaynak: