Sıcaktan bunalanlar Van Gölü sahillerine akın ediyor

Bitlis'te sıcak havalardan bunalan vatandaşlar serinlemek için kendini Van Gölü'nün serin sularına bırakıyor.
Sıcaktan bunalanlar Van Gölü sahillerine akın ediyor

BİTLİS (İHA) – Bitlis'te sıcak havalardan bunalan vatandaşlar serinlemek için kendini Van Gölü'nün serin sularına bırakıyor.

Hava sıcaklığının gün içerisinde 30 ile 35 derecelere kadar yükseldiği Bitlis'te, serinlemek isteyen vatandaşlar Van Gölü'nün Tatvan sahillerine akın ediyor. Özellikle hafta sonlarında ege sahillerinden farksız olan Van Gölü sahilleri, çevre il ve ilçelerden gelen çok sayıda vatandaşı misafir ediyor. Serinlemek için kendini Van Gölü'nün serin sularına bırakan vatandaşlar, uzun süre gölün mavi sularında hem serinlemenin hem de yüzmenin tadını çıkarıyor.

Havaların iyice bunaltmaya başladığını ve bu yüzden serinlemek için kardeşiyle birlikte Van Gölü'ne yüzmeye geldiğini belirten Barış Sancak, akşama kadar gölde serinlediğini söyledi. Sabahın erken saatlerinde arkadaşlarıyla bir araya gelerek hem Van Gölü'nde serinlediklerini hem de eğlendiklerini dile getiren Sancak, "Van Gölü'nde yüzmek çok eğlenceli. Her gün serinlemek için buraya geliyoruz. Yaz boyunca da her gün serinlemek için Van Gölü'ne geliyoruz. Herkese de serinlemek için Van Gölü'ne gelmelerini tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Van Gölü sahillerinin Ege ve Akdeniz sahillerinden farksız olduğunu kaydeden Gökhan Kılıç ise, Van Gölü'nün hem suyu hem de manzarasıyla büyülediğini belirtti. Serinlemek için Van Gölü'nün en ideal mekan olduğunu vurgulayan Kılıç, "Özellikle hafta sonları buralar dolup taşıyor. Bizde tam bir doğa harikası olan Van Gölü'ne gelip hem serinliyor hem de şifalı suyunda şifa buluyoruz, piknik yapıyoruz" dedi.

Doğası, havası, suyu ve manzarasıyla kendine hayran bırakan ve büyüleyen Van Gölü sahilleri, yaz sezonu boyunca yerli ve yabancı binlerce turistin akınına uğruyor.

Sıcaktan bunalanlar Van Gölü sahillerine akın ediyor

Sıcaktan bunalanlar Van Gölü sahillerine akın ediyor

Kaynak: