Siccim korku ayında beyazperde 'de

İslami korku sineması ile adı anılan yönetmenlerinden biri olan Alper Mestçi, üç yılın ardından 'Siccim' (Büyü Haramdır) filmiyle 26 Eylül Cuma günü korku filmi seyircisiyle buluşuyor.
Siccim korku ayında beyazperde 'de

Yapımcılığını Muhteşem Film'in üstlendiği filmin başrollerinde Pınar Çağlar Gençtürk, Koray Şahinbaş, Ebru Kaymakçı ve Merve Ateş oynuyor. 2009 yılında Üsküdar'da gerçek bir hikâye'den esinlenerek beyazperde'ye aktarılan 'Siccim' şimdiden gerçek bir olay olmasından ötürü bekleyenlerini korkutmaya başladı.

 

Filmin birçok sahnesi ise İstanbul Kandilli, Kuzguncuk, İmrenli Köyü'nde çekildi. Vizyona girdiğinde çok konuşulacak olan filmin özeti ise şöyle; "Siccîn nedir bilir misin? Siccîn kâfirlerin yaptığı kötülüklerin kaydedildiği defterdir. Hakkı yalan sayanların o gün vay haline." (Mutaffifin Suresi) Genç ve güzel bir kadın olan Öznur, kimsenin onaylamayacağı bir gönül macerasına tutulmuştur. Çocukluğundan beri teyzesinin oğlu Kudret'e âşıktır. Öznur ne yapar eder, Kudret'i beraber olmaya ikna eder. Fakat durumu içine sindiremeyen ve üstüne üstlük evli olan Kudret ilişkilerini bitirmek ister. Öznur Kudret'i elde etmek için sevgilisinin karısı Nisa'ya büyü ile cin musallat ettirir. İfrit cin karısını ele geçirecek ve 5 yatsı sonunda Nisa ile onun kanından olanlar ölecektir.